03 / 05 / 2024

Memur ve memur emeklilerinin Ocak zammı bir bir hesaplandı! Memur zammında deprem! Hemen maaşlara bakın! 

Memur ve memur emeklilerinin Ocak zammı bir bir hesaplandı! Memur zammında deprem! Hemen maaşlara bakın! 

Milyonlarca memur, Ocak zammını dört göle bekliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından maaş zammına ilişkin yapılan açıklama da maaşlara olan merakı artırdı. Pemur 2023 Ocak zammı kaç lira olacak? Memur maaşı kaç TL'ye yükselecek? İşte memur maaşıyla ilgili merak edilen tüm detaylar...



2023 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'ne göre, yeni yılda memur fazla mesai ücretinin 2 katına yükseleceği de belirtilmişti. 2 lira 70 kuruş olan saat başı fazla mesai ücreti, 1 Ocak 2023'ten itibaren 5 lira 40 kuruşa yükselecek. 

Sabah'ta yer alan habere göre; Memur ve memur emeklisi Ocak 2022 döneminde toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkı haricinde yüzde 2,5'luk ek zam aldı. Bu şekilde 2022 Ocak zammı yüzde 30,95 şeklinde oldu. Aynı zamanda memur maaşlarına Temmuz'da da yüzde 41,69 oranında zam yapıldı. 

Yani memur maaşlarına yıllık enflasyon rakamlarının çok üzerinde kümülatif şekilde yüzde 85'i aşan zam yapıldı.

Memur ve memur emeklilerinin Ocak zammı bir bir hesaplandı! Memur zammında deprem! Hemen maaşlara bakın! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret, emekli ve memur zammı için ciddi artışlar olacağının altını çizdiği son dakika açıklamasında Ocak zammı dönemi için çok farklı bir hazırlık olduğuna da dikkat çekti. 

MEMUR OCAK ZAMMI NE KADAR OLACAK, NASIL HESAPLANACAK? 

Memurlar Ocak'ta maaşlarına gelecek zammı dört gözle bekliyor. Kalan ayların bir önceki aylara göre enflasyon farklarının da toplanıp 7,06'ya eklenmesiyle 6 aylık enflasyon farkı ortaya çıkacak. Bu verinin belirlenmesi için son 3 enflasyon verisi kaldı. 

Merkez Bankası'nın Ekim ayı piyasa anketine göre hesaplanan rakamlara göre 2022 senesinin ikinci yarısında 6 aylık enflasyon oranının yüzde 17,86 olabileceği öngörülüyor. 

Bu beklenen enflasyon oranı gerçekleşirse, memur maaşlarına Ocak 2023'te yüzde 17,86 zam gelecek. Bu orana yüzde 8'lik toplu sözleşme zammına ilaveten enflasyon farkı da dahil edildiğinde memur maaş zam oranı yüzde 18,86'e ulaşıyor. 

Memur ve memur emeklilerinin Ocak zammı bir bir hesaplandı! Memur zammında deprem! Hemen maaşlara bakın! 

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI KAÇ LİRA OLACAK? MEMUR MAAŞI NE KADARA YÜKSELECEK? 

Merkez Bankası Ekim ayı anketinden çıkan sonuca göre; memur maaşları için 2023 zammı olarak yüzde 18i86 oranı gündeme geldi. Yüzde 8'lik toplu sözleşme zammı eğer 10'a yükselitilirse, memur zam oranı da 20,86 olacak. Bu hesaplama kapsamında, maaşlar şu şekilde olacak:

En düşük memur maaşı: 

Mevcut: 9 bin 109 lira 
Yeni maaş: 10 bin 827 lira
Ek zamlı maaş: 11 bin 9 lira

En düşük memur emeklisi maaşı: 

Mevcut: 6 bin 77 lira
Yeni maaş: 7 bin 223 lira
Ek zamlı maaş: 7 bin 345 lira

Ziraat, Halkbank, Vakıfbank peş peşe zam yaptı! Emekli promosyonunda yeni zirve!

Benzin ve motorine bu gece 2 TL'ye yakın indirim geliyor! Depoları fulleyin! Opet, BP, PO 21 Ekim 2022 fiyat listesi

Altın fiyatları resmen tuzla buz oldu! Görenler kahroldu! Elinde altını olan acilen baksın! 21 Ekim 2022 altın fiyatları


Geri Dön