27 / 09 / 2024

Memur ve memur emeklisi Ocak 2025 zammında son dakika! Maaşlara yeni yılda ne kadar zam gelecek?

Memur ve memur emeklisi Ocak 2025 zammında son dakika! Maaşlara yeni yılda ne kadar zam gelecek?

Milyonlarca memur ve memur emeklisi merakla Ocak 2025 zamlarını bekliyor. Peki memur ve memur emeklileri yeni yılda ne kadar zam alacak? 




Milyonlarca kişinin geliri bu yılın Ocak ayında yeniden artacak. 6 aylık enflasyon farkına göre belirlenmiş olan memur ve emekli zammı ile sene sonu enflasyona göre belirlenen asgari ücret zammı için kurumların enflasyon tahminleri burada oldukça önemli bir data sunuyor. Söz konusu maaşlar ile ilgili olarak yapılan tahminlere göre memur, emekli ve asgari ücret zammı hesaplanabiliyor. Peki açıklanan tahminlere göre yeni memur ve  memur emeklisi yeni yılda ne kadar zam alacak? 

Sabah’tan Faruk Erdem imzalı habere göre milyonlarca kişinin merakla beklediği sgari ücret memur ve emekli zammı için kritik olan enflasyon verisi hakkında kurumlar yıl sonu tahminlerini açıkladı. Bu tahminlerle yapılan zam hesaplarla milyonların merak ettiği ve araştırdığı rakamlar ortaya çıktı.  İşte kalem kalem memur ve memur emeklisi Ocak 2025 zammı ile ilgili o hesaplar…

VERİLER PEŞ PEŞE GELİYOR

Her yılın Ocak ve temmuz ayları ülkemizde ücret artışlarının yapıldığı dönemler. Bu nedenle de bu  tarihler yaklaştıkça milyonlarca kişi için de hesap yapma zamanı başlıyor. Bu sene de Ocak ayına yönelik tahminler ve veriler gelmeye başladı.

Memur ve memur emeklisi Ocak 2025 zammında son dakika! Maaşlara yeni yılda ne kadar zam gelecek?


EMEKLİ VE MEMUR ZAMMI NASIL BELİRLENİYOR?

Yaklaşık olarak 16 milyon SSK emeklisi, Bağ-Kur emeklisi, memur emeklisi ve dul yetim maaşı alanlar 2025 yılınını Ocak ayında yeni ücret artışlarını görecek. Söz konusu bu artışlar 6 aylık enflasyon verileriyle belirleniyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri 6 aylık enflasyon kadar enflasyon artışı alırken memurlar ve memur emeklileri de yüzde 6 toplu sözleşme artışı alacak. Ayrıca tüm bunların üzerine de 6 aylık enflasyondan oluşan fark da eklenecek.

MEMURLARDA EN DÜŞÜK MAAŞ 40 BİN TL’Yİ GEÇİYOR

Konu ile ilgili olarak yapılan hesaplamalara göre memurlar ve memur emeklilerinin en düşük maaşları da değişmiş olacak. Burada refah payı hariç tutularak toplu sözleşme ve enflasyon farkıyla gerçekleştirilen hesaplamalara göre yeni maaşlar yer alıyor.


EN DÜŞÜK MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİ MAAŞI OCAK 2025’TE  NE KADAR OLACAK?

Refah payı eklenmesi veya SSK ve Bağ-Kurlularla zam oranlarının eşitlenmesi durumunda bu maaş rakamları daha da yukarı çıkacak. İşte Orta Vadeli Program tahmini başta olacak şekilde kurumların sene  sonu enflasyon beklentilerine göre yapılan hesaplarla ortaya çıkan yeni en düşük memur ve memur emeklisi maaşları…

Asgari ücrette kritik rakam! 2025 Ocak'ta asgari ücrete yüzde 30 zam!

5 soruda iskan – yapı kullanma izni ile ilgili bilinmesi gerekenler!

Reportage Türkiye’den İstanbul’a 1,5 milyar TL'lik dev proje! Afra Park'ta teslimler Aralık 2026'da!


Geri Dön