21 / 07 / 2024

Memur zammı evde bakım maaşını nasıl etkileyecek? 

Memur zammı evde bakım maaşını nasıl etkileyecek? 

2024 Temmuz ayında memur maaşlarına zam yapılması ile beraber, evde bakım maaşı da yükselecek. Evde bakım maaşı ne kadar olacak? 




Evde bakım maaşı alan vatandaşlar, 2024 Temmuz ayı zammını merakla bekliyor. Memur maaşlarına yapılacak zam oranı, evde bakım maaşlarını da doğrudan etkileyeceği kaydedildi.  Buna göre, evde bakım maaşı ne kadar zam alacak, zamlı evde bakım maaşı ne kadar olacak, evde bakım maaşı alma şartları nelerdir? 

BEKLENEN ZAM ORANI NASIL OLACAK?

milligazete.com.tr'de yer alan içeriğe göre; Memur maaşlarına yapılacak zam, evde bakım maaşının da artmasını sağlayacak. Haziran ayı enflasyon beklentileri netleşmeye başladı. Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcı Anketi'ne göre, Haziran ayında enflasyonun yüzde 2,52 olması öngörülüyor. Bu tahminin gerçekleşmesi durumunda 6 aylık enflasyon oranının yüzde 25,81'e yükseleceği kaydediliyor.

Bu süreçte de oluşacak olan enflasyon farkı yüzde 6,40 olarak hesaplanıyor. Bu şekilde hem memurlar hem de memur emeklileri yüzde 20,35 kümülatif zam alacaklar. Bu yükseliş, evde bakım maaşına da yansıyacak. Şu an 7.608,77 lira olan evde bakım maaşının, yeni zam oranı ile beraber yaklaşık 9.130 liraya yükselmesi bekleniyor. Bu rakam, kesin olmamakla birlikte, mevcut beklentileri yansıtıyor.

Memur zammı evde bakım maaşını nasıl etkileyecek? 

EVDE BAKIM MAAŞI ALMA ŞARTLARI

Evde bakım maaşından yararlanmak için belirli şartları sağlamak gerekiyor. Engelli’nin Sağlık Kurulu Raporu'nda "Ağır Engelli" ibaresinin olması. Engelli kişinin günlük yaşam aktivitelerini başkasının yardımı olmadan yerine getirememesi gerekiyor. Aileye ait gelirin belli bir düzeyin altında olması. Aile geliri hesaplanırken, tüm aile bireylerinin gelirleri toplanıp hane halkı sayısına bölünüyor. Kişi başına düşmekte olan gelirin, aylık net asgari ücretin 2/3'ünden daha az olması gerekli.

ZAM SÜRECİNİN İŞLEYİŞİ NASIL OLACAK?

Evde bakım maaşı zammı, memur maaşlarına yapılan zamla doğrudan bağlantılı. Senede iki kez yapılan toplu sözleşme zammına ek olarak, enflasyon farkı da dikkate alınıyor. 6 aylık enflasyon farkı netleşince memur maaşlarına da senenin 2. zammı uygulanacak. Bu zam oranı, evde bakım maaşlarına da aynı oranda yansıtılacağı kaydedildi. 

65 yaş maaşı, evde bakım parası, engelli aylığı, kıdem tazminatı zamları! Şimdi hemen Temmuz maaşlarınıza bakın!

Temmuz evde bakım maaşı ne zaman yatacak?

Evde bakım maaşı bayramdan önce yatacak mı? Evde bakım parası alanlar dikkat: Haziran 2024 ödeme tarihleri ne zaman? 

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön