27 / 04 / 2024

Memur zammı için son gün! Bakan müjdeyi verdi: Zam için gözler Erdoğan'da! 

Memur zammı için son gün! Bakan müjdeyi verdi: Zam için gözler Erdoğan'da! 

Memur ve memur emeklisinin zam oranını belirleyecek Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, yarın son kez toplanacak. Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan en son yaptığı açıklamada "Memur zammında yarın süreç sonlanacak, takdir Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olacak" dedi.



7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri, 1 Ağustos'ta başladı ve 6 buçuk ay süren müzakerelerin ardından anlaşmazlıkla sona erdi. Memur ve memur emeklisinin zam oranını belirleyecek Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, dört kez toplandı ancak henüz bir karara varamadı. Son toplantının ardından nihai karar 31 Ağustos'a kadar açıklanacak.

Memur zammı için son gün! Bakan müjdeyi verdi: Zam için gözler Erdoğan da! 

"MEMUR ZAMMINDA YARIN SÜREÇ SONLANACAK, TAKDİR CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN OLACAK"

Karar'ın haberine göre; Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, kamu görevlileri ve memurların enflasyona ezdirilmeyeceğini ve memur zammı konusunda nihai kararın yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacağını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, "Memur ve memur emeklileri zammı süreci yarın sonlanacak, takdir Hakem Heyetinindir." dedi.

Memur zammı için son gün! Bakan müjdeyi verdi: Zam için gözler Erdoğan da! 

3. TOPLANTIDA NE OLDU?

7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde hakem heyetinin üçüncü toplantısı dün tamamlandı. 11 kişiden oluşan heyet, zam oranı başta olmak üzere anlaşma sağlanamayan maddeleri müzakere etti. 7 saat süren toplantıda, taraflar uzlaşmaya varamadı.

Kurul, Pazar günü gerçekleşen ikinci toplantıda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Memur Sendikaları Konfederasyonları temsilcilerini dinlemişti. 2 saat süren toplantıda, Sayıştay Başkanı Metin Yener başkanlığında, akademisyenler, Memur-Sen, Kamu-sen ve KESK temsilcilerinden oluşan 11 üyenin tamamı yer almıştı.

Memur zammı için son gün! Bakan müjdeyi verdi: Zam için gözler Erdoğan da! 

TEKLİFLER YETERSİZ BULUNMUŞTU

Kamu İşveren Heyeti, 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde ilk teklifinde 2024'ün ilk altı ayında yüzde 14, ikinci altı ayında yüzde 9 zam teklif etmişti. 17 Ağustos'ta ise teklifini 2024'ün ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10 zam olarak revize etti.

Memur-Sen ise 2024'ün ilk altı ayında yüzde 70, ikinci altı ayında yüzde 40 ve 2025'in ilk altı ayında yüzde 70, ikinci altı ayında yüzde 40 zam talep ediyor. Ayrıca aylık 7 bin 650 lira kira yardımı da talep ediliyor.

Konut kredisi faiz oranları! Bankalar peş peşe açıkladı! Akbank, İş Bankası, Garanti, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat...
İslam Memiş: Altında Ekim rallisi, gram altın 2 bin lirayı aşacak! Hemen acilen buraya bakın, sonra pişman olmayın!
SON DAKİKA! Peş peşe üç deprem! En son artçı deprem ne zam oldu? Az önce nerede, ne zaman deprem oldu?
Altın, dolar, euro, konut değil... Yatırımcılar oraya koştu!

Geri Dön