15 / 05 / 2024

Memurları havalara uçuran karar! Artık değişti

Memurları havalara uçuran karar! Artık değişti

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), eşinin çalıştığı ildeki Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) tayin talebi kadro olmadığı gerekçesiyle geri çevrilen SGK personelinin başvurusunu onayladı.



OTURMA İZİNLİ 51 BİN RUS, 20 BİN UKRAYNALI
Son açıklanan resmi rakamlara göre; kent genelinde 177 bin yabancının geçici veya normal ikamet izni bulunuyor. Bunların 51 binini Ruslar, 20 bine yakınını da Ukraynalılar oluşturuyor.

3 veya 6 aylık vizelerle gelip, kentte yaşamını sürdüren toplam yabancı sayısının ise 200 bini aştığı, Rus ve Ukraynalıların toplamının da 100 bini bulduğu tahmin ediliyor. Kent genelinde yabancıların ikamet ettiği konut sayısı da 120 bin civarında olduğu belirtildi.

10 MAHALLE İKAMET İZNİNE KAPALI
Konyaaltı ilçesi başta olmak üzere Muratpaşa, Kemer, Alanya ilçelerini tercih eden Rus ve Ukraynalılar nedeniyle, bu bölgelerde ev kiraları ile konut fiyatları yükseldi. Kumluca, Finike, Demre, Manavgat, Serik, Kepez, Döşemealtı gibi ilçelerde ise hem kiralık hem satılık konut talebi oluştu.

Fiyat artışlarının engellenmesi için geçen yıl temmuz ayında İçişleri Bakanlığı'nca, bu iki ülke vatandaşının en çok talep gösterdiği mahalleler, ikamet iznine kapatıldı. Konyaaltı ilçesinde Hurma, Sarısu ve Liman, Alanya'da Kargıcak, Mahmutlar, Kestel ve Avsallar, Muratpaşa'da Topçular, Döşemealtı'nda ise AOSB2 ve AOSB3 Kısım mahalleleri, yabancıların yeni ikamet izin başvurularına kapandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön