30 / 04 / 2024

Menderes Türel: Büyükşehir Yasası kolaylık sağlayacak!

Menderes Türel: Büyükşehir Yasası kolaylık sağlayacak!

Antalya Türel, "Bu yasa, uygulamada gelecekte çok ciddi kolaylıklar sağlayacak bir yasadır. "Artık vizyoner projelerin tartışıldığı, 2020'li, 20301u yılların konuşulması gereken projelerin gündemde olduğu belediye yatırımları konuşulmalıdır" dedi...



Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Büyükşehir Yasası'nın yeni uygulanmaya başlandığını, bu nedenle adaptasyon sürecinde bazı zorluklar yaşanabileceğini fakat yasanın gelecekte çok ciddi kolaylıklar sağlayacak bir yasa olduğunu bildirdi. 


Başkan Türel, Türkiye Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Büyükşehir Belediyeleri Su ve Kanalizasyon İdareleri Genel Sekreterleri-Genel Müdürleri İstişare Toplantısında, Büyükşehir Yasasını anlattı. 6360 sayılı Kanun ile sınırlan genişleyen büyükşehir belediyelerinin hizmet alanları hakkında bilgi veren Türel, kanunla ügili bir adaptasyon süreci geçirilebileceğini fakat kanunun çok önemli hizmetlere vesile olacağını'kaydetti. 

Geçmişte kalkınma ajanslarını eleştirenlerin daha sonra "neden benim şehrime kalkınma ajansı kurulmadı" diye soru önergesi verdiğini kaydeden Türel, bugün de Büyükşehir Yasasını eleştirenlerin gelecekte "neden benim şehrim büyükşehir yapılmadı" diye soru önergesi vererek farklı yaklaşımlar göstereceklerini söyledi.Büyükşehir Yasasının yeni uygulanmaya başlandığını, bu nedenle adaptasyon sürecinde zorluklar yaşanabileceğini vurgulayan Türel, "Muhakkak eksiklikleri vardır, hiçbir yasa en iyi değildir, en iyinin, iyinin baş düşmanı olduğunu söylerim. Elimizdeki iyinin değerini bileceğiz ve en iyiyi bulmak için de çalışmalara devam edeceğiz" dedi. 

6360 sayılı Büyükşehir Yasası'nın belediyecilik hizmetlerinde devrim niteliğinde bir yasa olduğunu ifade eden Türel, şöyle konuştu: "Bu yasa, uygulamada gelecekte çok kolaylıklar sağlayacak bir yasadır. Yasa ile Antalya'nın üçelerinde 5-6 arıtma tesisinin ihalesini yaparak önümüzdeki senelere yetiştireceğiz. Bu yasa olmasaydı, belde ve ilçe belediyelerinin bunları yapması mümkün değildi. Altyapı ile borçları devralmak, bir yandan yatırım yapmak kolay iş değil. Antalya'nın 40 kilometrelik büyükşehir sının yeni yasa ile 640 kilometreye çıktı. Bunları çok çalışarak aşmak durumundayız. Gelirler neticesinde oldukça iyi yerdeyiz. Türkiye'nin genel bütçe içindeki belediye gelirleri payı yüzde 3-4 iken, yüzde 12'lere çıktı. Kentsel dönüşümü halka iyi anlatarak yeni kaynak üretme açısından iyi bir şans olacaktır."


Hürses 


Geri Dön