30 / 04 / 2024

büyükşehir yasası nedir

büyükşehir yasası nedir

Büyükşehir Yasası ile köyden mahalleye dönen yerleşim bölgelerinde yeni açılan yolların asfaltlanmaması konusunda yaşanan sıkıntılar büyüyor.

Menderes Türel: Büyükşehir Yasası kolaylık sağlayacak!

Antalya Türel, "Bu yasa, uygulamada gelecekte çok ciddi kolaylıklar sağlayacak bir yasadır. "Artık vizyoner projelerin tartışıldığı, 2020'li, 20301u yılların konuşulması gereken projelerin gündemde olduğu belediye yatırımları konuşulmalıdır" dedi...

Menderes Türel, Büyükşehir Yasası'nı anlattı!

Antalya Türel, "Bu yasa, uygulamada gelecekte çok ciddi kolaylıklar sağlayacak bir yasadır. "Artık vizyoner projelerin tartışıldığı, 2020'li, 20301u yılların konuşulması gereken projelerin gündemde olduğu belediye yatırımları konuşulmalıdır" dedi

Şükrü Sözen: Büyükşehir Yasası ile köylüler inşaat ruhsatını belediyeden alacak!

Büyükşehir Yasası'nın köylüleri zorlayacağını anlatan Sözen, yasanın köylüleri ilgilendiren yönlerinin iyi bilinmesi gerektiğini söyledi. Büyükşehir Yasası ile birlikte turizm şehrinin 78 köy ve 9 beldesiyle birlikte 'büyük bir aile' olacağını kaydetti...

Büyükşehir emlak vergisi oranı 2022 nedir?

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince gayrimenkul sahipleri tarafından ödeniyor. Vergi büyükşehirde yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor. Peki, büyükşehir emlak vergisi oranı 2022 nedir?

Yeni büyükşehir yasası ile kafa karıştıran vergiye düzenleme!

AK Parti’nin büyükşehir belediyelerinin işleyişini kolaylaştırmak amacıyla hazırladığı taslak metin tamamlanmak üzere. Taslakta vatandaşların yıllardır kafasını karıştıran ve bazı belediyelerin almadığı bazı belediyelerin aldığı katı atık vergisi ÇTV ile birleştirilerek yeni bir sistem getirilmiş ol

Antalya Büyükşehir'den Fatma Nine'ye ev!

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Büyükşehir Yasası’yla Antalya’ya gelen hizmetlerin sembolü haline gelen Demre’nin Yavu Mahallesi’ndeki Fatma Düngüllü’ye herkesi duygulandıran bir sürpriz daha yaparak evini yeniledi

Konya Büyükşehir, Hayvancılık Tesisi Tip projeleri hazırladı!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında kırsal yerleşim alanlarında ikamet edenlerin faydalanabilmesi için tip konut projelerinin ardından şimdi de “Hayvancılık Tesisi Tip Projeleri” hazırladı.

Düzce büyükşehir oluyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de AK Parti milletvekilleri ile bir araya geldi. Büyükşehir yasası ile ilgili yapılan istişarede yeni kararlar alındı. Çok kısa bir süre içinde Düzce ile birlikte 30 yeni büyükşehir daha geliyor.

Büyükşehir Yasası ilçe belediyelerini zor durumda bıraktı!

Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, Büyükşehir Yasası'nın ilçe belediyelerini mali ve idari anlamda zor durumda bıraktığını savundu.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nden 1 yılda 400 park!

Yeni Büyükşehir Yasası ile ilçelerdeki yatırımlarını artırarak sürdüren Konya Büyükşehir Belediyesi, her mahalleye bir park çalışması kapsamında 1 yılda 28 ilçede 400 parkı tamamladı.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nden 400 park!

Yeni Büyükşehir Yasası ile ilçelerdeki yatırımlarını artırarak sürdüren Konya Büyükşehir Belediyesi, her mahalleye bir park çalışması kapsamında 1 yıl içinde 28 ilçede 400 parkı tamamladı.

Yeni Büyükşehir Yasası ile arsa vergisi artacak!

Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte köyde tarlası, bağı, arazisi, kerpiç evi olanlara sürpriz vergiler çıktı. Büyükşehir tarifesinden çıkan vergiler isyan ettirdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nden 328 yeni park!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Yeni Büyükşehir Yasası ile mahalle olan tüm köylere ve beldelere örnek parklar yapıyor. Büyükşehir’in şu anda yapımı devam eden ve tamamlanan park sayısı 328’e ulaştı.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nden 9 yeni şehir konağı!

Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında tüm ilçelere önemli yatırımlar yapmakta olan Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ilk olarak 9 ilçede başlattığı şehir konaklarının yapımı devam ediyor.

Yeni Büyükşehir Yasası ile İlçelere 300 Milyonluk yatırım!

Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte 30 Mart'tan itibaren Büyükşehir sınırlarına dahil olan ilçeler, Büyükşehir Belediyesinin yatırımları ile adeta şantiyeye dönüşüyor. Projeleri hazırlanan büyük yatırımların temelleri atılmaya başlandı.

Menderes Türel, belediyeciliği ve Yeni Büyükşehir Yasası’nı anlattı!

Marmara Belediyeler Birliği'nin Rixos Downtown Otel’deki Genel Kurulu’na katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, konuk başkanlara belediyeciliği anlattı. Türel aynı zamanda Yeni Büyükşehir Yasası’nı da anlattı...

büyükşehir yasası nedir Haberi

büyükşehir yasası nedir

Sorunun, ilçe belediyelerinin 1/1000’lik Uygulama İmar Planı’nı yapmamasından kaynaklandığını belirten BBP’li Meclis Üyesi İbrahim Uyar, “Acilen 1/1000’lik planların yapılması gerekir” dedi.


Ankara Hürriyet’in dün,‘Asfalt yoksa yol da yok’ manşetiyle gündeme getirdiği Beytepe’de köy içinde açılan yolun 3 yıldır asfaltlanamama sebebinin, Çankaya Belediyesi’nin 1/1000’lik İmar Planı’nı yapmamasından kaynakladığı ortaya çıktı.

Beytepe’de yaşanan asfalt sorunun, kentin genelini ilgilendirdiğini belirten Büyük Birlik Partili Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Üyesi İbrahim Uyar, Ankara Hürriyet’e konuştu. “Acilen 1/1000’lik planların yapılması gerekir” diyerek ilçe belediyelerine çağrıda bulunan Uyar, özetle şunları söyledi:


HİZMET ALAMIYORLAR

“Bu sıkıntı Ankara’nın genelinde var. Sadece Beytepe değil. O bölgedeki sorun Çayyolu, Mühye ve Karataş’da da var. Yenimahalle’de ise Susuz ve Karacakaya buna örnek. Bu bölgeler imarlaşmış olmasına rağmen 1/5000’likte kalıp, 1/1000’lik planın uygulaması...