28 / 04 / 2024

Meram'da 2 bin 155 bina dönüşecek!

Meram'da 2 bin 155 bina dönüşecek!

Başkan Toru, 5 ayrı kentsel dönüşüm projesi kapsamında 7 milyon 120 bin metrekarelik alanda toplamda 10 bin taşınmazın sahibine hizmet vereceklerini açıkladı.



Bir yıl içinde Meram nüfusunun yarısını kapsayan 50 milyon metrekarelik alanda imar planı revizyonu yaparak ilçe tarihindeki en büyük planlamayı gerçekleştiren Meram Belediyesi 5 ayrı bölgeyi kapsayan kentsel dönüşüm projeleriyle de Türkiye'ye örnek oldu. Belediye Başkanı Fatma Toru, kentsel dönüşümde her zaman öncü olduklarını vurgulayarak, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızca başlatılan kentsel dönüşüm seferberliğinde 81 ilden toplam 129 belediye içerisinde Meram Belediyemiz de yer aldı. Konya'da ilk kentsel dönüşüm hamlesini de biz başlatmıştık ve şu anda da Bakanlığımızın belirlemiş olduğu 129 belediye içerisinde Konya'dan tek belediye olarak Meram Belediyesi'nin yer almasından dolayı mutluyuz, onurluyuz" dedi. 


10 BİN TAŞINMAZI KAPSIYOR 

5 ayrı kentsel dönüşüm projesi kapsamında 1 milyon 120 bin metrekarelik alanda toplamda 10 bin taşınmazın sahibine hizmet vereceklerini açıklayan Başkan Toru, "Bu alanda 2 bin 800 parsel ve 2 bin 155 bina bulunuyor. Bunların çoğu yığma binalar ve 40-50 yıllık ekonomik ömrünü tamamlamış binalar. 

Vatandaşlarımızın daha konforlu, hayat standartları yüksek bir çevrede yaşaması amacıyla bu dönüşüm hamlesini başlatmış olduk. Kentsel dönüşüm tarihi bir fırsattır. Vatandaşlarımızın bunun bilincinde olmasını ve en büyük desteği vermesini temenni ediyorum" İfadelerini kullandı. 


Memleket(Konya)


Geri Dön