28 / 04 / 2024

Meram'da imar sorunlarını çözecek planlar askıya çıkıyor!

Meram'da imar sorunlarını çözecek planlar askıya çıkıyor!

Meram'da merkezden başlayarak Karaman Yolu, Antalya Yolu ve Selbasan Çayı arasındaki bölgede imar planları revize edildi. Konya Meram'da imar sorunlarını çözecek planlar askıya çıkarılacak...




Cuma günleri sabah namazı sonrası farklı mahallelerden vatandaşlarla bir araya gelen Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, dün de Fahrunnisa, Dr. Ziya Barlas, Uluırmak Ali Hoca ve Uluırmak Saka Mahallesinden yaklaşık 200 kişiyle kahvaltı yaptı. Programa başkan yardımcıları, meclis üyeleri, daire müdürleri ve muhtarlar da katıldı. 


Seçimden sonra'Yerinde Tespit, Yerinde Çözüm' sloganıyla mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek mahallelerin sorunlarını bir kezdeonlardan dinlediklerini hatırlatan Başkan Toru, "Yaptığımız bu toplantılar sonucu genelde imar ile ilgili sorunlar ön plana çıktı. 


Çünkü çoğu mahallemizde doğal gaz yok, çocuklarımızın oynayabileceği alanlar kısıtlı, okullarımız yetersiz, sağlık ocağı yok, yürüyüş alanları yok, çıkmaz sokaklar var. Tüm bu sorunları ancak imar planı revizyonu ile çözebiliriz" dedi. 


İMAR SORUNLARINI ÇÖZECEK PLANLAR ASKIYA ÇIKIYOR 


Merkezden başlayarak Karaman Yolu, Antalya Yolu ve Selbasan Çayı arasındaki bölgede imar planlarını revize ettiklerini kaydeden Toru, "Sizin de oturduğunuz mahallelerde imar planlama çalışmaları yaptık. Yeni imar planlarımızda ulaşım ana arterlerini genişlettik, yeni yollar açtık, yoğunlukta bir miktar artış oldu, yeni okul alanları, sosyal tesisler, yürüyüş alanları ve alt merkezler oluşturduk. İnşallah bu ayın 28'inde 1/5000 ölçekli imar planlan Büyükşehir Belediyesinde askıya çıkacak. Bu planlar onaylandıktan sonra hemen arkasından 1/1000 ölçekli planlan yapacağız. Bu planlarla birlikte sizin mahallelerinizdeki imar sorunlanm da çözmüş olacağız" ifadelerini kullandı. 



Anadolu'da Bugün


Geri Dön