30 / 04 / 2024

Meram'da yeni imar planları düzenleniyor!

Meram'da yeni imar planları düzenleniyor!

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediye Meclisi’nin kararı ve Konya Valiliğinin onayıyla birlikte 2019’da yapılacak mahalli idare seçimleriyle birlikte Meram ilçesindeki mahalle sayısı 115’ten 69’a düşürülecek. 



Meram Belediyesi mahalle sınırlarıyla ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Meclis Salonunda düzenlenen toplantıya, Meram Kaymakamı Resul Çelik, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular, Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Celal Duran, Meram Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Ermiş, Meclis Üyeleri ve Muhtarlar katıldı.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; göreve geldiklerinde öncelikli olarak imar ve mülkiyet sorunlarının çözümü için imar planlama çalışmalarına ağırlık verdiklerini dile getiren Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Meram’ın gelişimine yönelik olarak imar düzenlemeleri noktasında önemli talepler vardı. Yaklaşık 50 milyon metrekarelik alanda imar planı revizyonu yaptığımız mahalle sayısı 60’a ulaştı. Özellikle şehrimizi kuzeyden güneye, doğudan batıya bağlayacak planlarda yeni ana arterlerin oluşumu da planlandı” diye açıklamalarda bulundu.

Yeni imar planıyla birlikte mahalle sınırlarının birleştirilmesi ihtiyacının hasıl olduğunu dile getiren Başkan Toru, “Mahallelerimizin daha düzenli hizmet alabilmesi veyahut da kamu yatırımlarının hizmet planlaması yapılırken daha adilane yapılabilmesi adına mahalle sınırlarımızda bir takım düzenlemeler olması zorunluluk haline geldi. Birleştirmelerde mevcuttaki imar planları, yollar, ulaşım aksları, nüfus vb. pek çok kriter değerlendirildi. Birleşen mahallelerin yeni isimleri noktasında; şehir hafızasının korunması, tarihi isimlerin yaşatılması adına büyük titizlik gösterildi” dedi. 


Geri Dön