Meramlılar kentsel dönüşüm nedeniyle Karaman Yolu’nu trafiğe kapattı!
Kentsel dönüşüm nedeniyle evlerinin yarı fiyatına alınmak istenildiğini söyleyen bazı Meramlılar, Karaman Yolu’nu trafiğe kapattı. Grup sözcüsü Seyit Yalçın, “Belediye 'özel sektöre yaptırmayız, biz yapacağız' diyor. Hakkımız gasp ediliyor” dedi
Meram Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi tarafından Uluırmak Ali Hoca, Uluırmak Saka ve Fahrunnisa mahallelerinde başlatılan kentsel dönüşüm ve imar uygulaması bölge sakinleri tarafından protesto edildi. Düzenlemelerin hakkaniyete aykırı olduğunu söyleyen vatandaşlar, Karaman Yolu’nu araç trafiğine kapattı. Yol kapatma eylemi sonrası uzun araç kuyrukları oluşurken vatandaşlar Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’dan taleplerini dinlemesini ve haklarını istediklerini belirtti. Eyleme kadınlar da ellerinde taşıdıkları, “Başkan Toru hakkımızı koru, Fatma Toru haksızlık yapma, Başkan Toru alamazsın oyu” yazılı pankartlarla yoğun katılım sağladı. Dertlerini anlatmaya çalışan bazı yaşlı kadınların gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.
ÖZEL SEKTÖR 2 KATINI VERİYOR
Grup adına açıklama yapan mahalle sakinlerinden Seyit Yalçın, “Yapılan düzenlemeler ile bizler büyük mağduriyet yaşamaktayız. Mülkiyet hakkımız ve ekonomik özgürlüğümüz gasp edilmektedir” dedi. Belediyenin tekelci bir zihniyet sergilediğini söyleyen Yalçın, açıklamasına şöyle devam etti: “Gayrimenkullerimiz serbest piyasa koşullarına aykırı olarak özel sektör firmaları ile anlaşma hakkı verilmeden Meram Belediyesi tekeline zorlanmıştır. Bize açıkça ‘Koşulları belirleyemezsiniz, biz yapacağız, bu rantı kimseye yedirmeyiz’ deniliyor. Hemen yanı başımızda Karatay Belediyesinde bulunan vatandaş istediği özel sektör firması ile anlaşabilirken Meram Belediyesi tekelci bir yaklaşım yaklaşımla ve istediği oranlarda ben yapacağım demektedir. Hakkaniyete aykırı olarak 300 metrekareye 1 daire şeklinde hakkaniyetten uzak bir tavır sergiliyorlar. Özel sektör firmaları ise 150 metrekareye 1 daire teklifinde bulunuyor. Hakkımız yarı yarıya gasp ediliyor.”
RANTA PEŞ KEŞ ÇEKİLMESİN
Belediyenin yaklaşımının kabul edilemez olduğunu söyleyen Yalçın, şöyle konuştu: “Biz gayrimenkullerimizin belediyelerce ranta peşkeş çekilmesini kabul etmiyoruz. Gayrimenkullerimizin emsal oranı 1.6 olup oranın 2.1 veya 2.5’e çekilmesini ve mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Seçim döneminde oy almak için her türlü olumlu yaklaşımı sergileyen başkanlarımızdan taleplerimizi dikkate almasını talep ediyoruz. Aksi durumda sandıkta mevcut siyasi parti ve başkanların büyük sürpriz yaşayacağından şüpheniz olmasın.” Uluırmak Ali Hoca Mahallesi Muhtarı Mustafa Çıbuk da belediye ile yaptıkları görüşme sonrası bir mutabakat sağlanamadığını belirterek, “Mahallemiz dar gelirlilerden oluşuyor. Mahalle sakinlerinin başını sokabilecekleri bir evi var. Evleri elinden alınıp üzerine para isteniyor. 24 ay vade de olsa bu vatandaşların ekstra para ödeyecek durumları yok” şeklinde konuştu.
Merhaba