27 / 04 / 2024

Mercedes 1920 TL'ye mi  Satılıyor? İkinci El Araç Fiyatlarındaki Şaşırtıcı Değişiklik Hakkında Son Karar!

Mercedes 1920 TL'ye mi  Satılıyor? İkinci El Araç Fiyatlarındaki Şaşırtıcı Değişiklik Hakkında Son Karar!

Dev otomotiv markası olan Mercedes modeli 1920 TL'ye satışa sunuldu. İkinci el araçlara gelen karar sonrasında bu satış fiyatı adeta hayrete düşürdü. İşte 1920 TL'ye satışa sunulan Mercedes modeli hakkında tüm detaylar... 



Çok kısa süre önce duyurulan bir haber gündeme oturdu. İkinci el araçların sıfır araçlardan yüksek fiyatlara satılması verilen karar tüm vatandaşlara duyuruldu. Ticaret Bakanlığı tarafından alınan kararla ikinci el araçların Ocak 2024'e kadar sıfır araçlardan daha pahalı olarak satışı yasaklandı. Eğer bu yasağa rağmen aykırı ilanlar tespit edilirse 300 bin TL'ye kadar ceza uygulanacağı belirtilmiştir. Bu kararın ardından araç sahipleri ilanlardan 3 sıfırı silerek sonucu herkesi şaşırttı.

Mercedes 1920 TL ye mi  Satılıyor? İkinci El Araç Fiyatlarındaki Şaşırtıcı Değişiklik Hakkında Son Karar!

Mercedes 1920 TL’ye mi satılıyor?

Sıfır araç alımları zaten zorluyken ikinci el araçların fiyatları da onlardan daha yüksek fiyata satılmaya başlaşmıştı. Vatandaşların tepkisini çeken bu durum sonrasında Ticaret Bakanlığı devreye girdi ve gerekeni yaptı. Resmi Gazete'de yayımlanan  kararla artık 1 Ocak 2024'e kadar ikinci araçlar sıfır araçlardan daha pahalıya satılmayacak. Bu kurala uymayanlar ise 300 bin TL para cezası alacak. İkinci el araçları sıfırdan daha yüksek fiyatlarda satışa koyanlar bu karatın ardından fiyattan 3 sıfırı sildi ve sonuç oldukça farklılaştı. 3 sıfırın silinmesiyle Mercedes’in bir modelinin 1920 TL’ye satışa konduğu görüldü. E-ticaret sitelerinde araç satış fiyatının bu şekilde olması herkesin dikkatini çekti. 


Geri Dön