29 / 04 / 2024

Mercedes-Benz Türk, 350 bininci kamyonunun üretimini gerçekleştirdi

Mercedes-Benz Türk, 350 bininci kamyonunun üretimini gerçekleştirdi

Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası 350 bininci kamyonunu banttan indirdiğini açıkladı. Türkiye’de üretimi yapılan her 10 kamyondan 6’sına imza atan Mercedes fabrikası, çatı şirketi Daimler Truck’ın dünyadaki en önemli üretim tesislerinden biri konumunda yer almaktadır. İşte haberin ayrıntıl



Mercedes-Benz Türk, Aksaray Kamyon Fabrikası’nda yaptığı 350 bininci kamyonunu banttan indirdi. Buna göre açıldığı 1986 yılından bu zamana hem Türkiye’nin hem de Daimler Truck’ın en önemli kamyon üretim tesislerinden biri olan Aksaray Kamyon Fabrikasında banttan indirdiği 350 bininci kamyon, çekici ailesinin en donanımlı ve kapsamlı araçlarından biri olan Mercedes-Benz Actros 1851 olarak gerçekleşti.

ekonomim.com'da yer alan habere göre; Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası üretimin yanında gerçekleştirdiği istihdamı ile , Ar-Ge faaliyetleri ve ihracatıyla da yurt ekonomisine katkılarını sunmayı sürdürüyor. Daha kapılarını açtığı ilk günden itibaren Aksaray Kamyon Fabrikasını bir Daimler Truck üssü haline getiren üretim tesisinden bugüne kadar ihraç edilen toplam araç sayısı yüz bir bini geçti.

Öte yandan konu ile ilişkin açıklamalarda bulunan Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası Direktörü / İcra Kurulu Üyesi Ulf Raese; “Aksaray Kamyon Fabrikamızda ürettiğimiz araçlar ve gerçekleştirdiğimiz ihracat ile bizler ülke ekonomisine çok fazla katkı sağlamaya devam etmekteyiz. Cumhuriyetin 100. yılına denk gelen bu senede 350 bininci kamyonumuzu üretmenin haklı gururunu yaşamaktayız. BUna göre teknoloji, kalite ve verimlilikte dünyada örnek olan fabrikamızda bu başarının elde edilmesinde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkürlerimi iletiyorum. Bu başarıyı daha da yukarılara taşımak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Mercedes-Benz Türk, 350 bininci kamyonunun üretimini gerçekleştirdi

MERCEDES BENZ KİME AİT?

Mercedes-Benz Türk A.Ş., 02.01.2020 tarihinden itibaren Kamyon ve Otobüs gruplarından sorumlu olarak Daimler AG çatısı altında farklı bir tüzel kişilik olan “Daimler Truck AG” fşirması altında faaliyetlerine devam etmektedir.

MERCEDES BENZ TÜRK NE ÜRETİYOR?

Hoşdere Otobüs Fabrikası ve Aksaray Kamyon Fabrikası'nda ürettiği araçlarla kamyon ve şehirler arası otobüs pazarında geleneksel hale gelen liderliğini 2021 yılında da koruyan Mercedes-Benz Türk, 1 milyar Euro'dan fazla ihracat gerçekleştirerek Türkiye ekonomisine yine önemli bir katkı sağladı.

Mercedes'in Rusya'daki ilk fabrikası 3 Nisan'da açılıyor!

 


Geri Dön