28 / 04 / 2024

Mercedes Benz Türk Hoşdere Fabrikası'nda kapasiteyi artırıyor!

Mercedes Benz Türk Hoşdere Fabrikası'nda kapasiteyi artırıyor!

Mercedes-Benz Türk A.Ş, Hoşdere Üretim Fabrikası alanında inşa edeceği yeni tesislerle 4 bin olan yıllık otobüs üretimini 4 bin 700'e çıkarmayı hedefliyor. İnşaatın 12 ay sürmesi planlanıyor...




Mercedes-Benz Türk A.Ş, Esenyurt Sanayi Mahallesi Mercedes Bulvarı'nda yer alan Hoşdere Fabrikası'nda kapasiteyi artıracak. Şehiriçi ve şehirlerarası otobüs üreten Mercedes Benz Türk A.Ş Hoşdere Fabrikası'nda yıllık 4 bin olan otobüs üretiminin, 4 bin 700 olması hedefleniyor.


Proje kapsamında karoser binasının ambarının taşınması ve karoser ambar bölümüne karoser aksı yapılması, montaj binasının ambarının taşınması ile ambar bölümünün montaj için uygun hale getirilmesi planlanlanıyor. Ayrıca boyahane binası genişletilerek dekor boya ve UBS kabini, boyahanenin yeni yapılacak bölümüne taşınacak. Finiş binası da 1 aks daha genişletilecek. Dolayısı ile planlanan faaliyetin inşaat ve işletme aşamaları olacak.


Mercedes Benz Türk Hoşdere Fabrikası nda kapasiteyi artırıyor!


Kapasite artırımı için boya eğitim binası ile 1 adet 2 katlı ve 1 adet 3 katlı idari ofis binası ve toz emiş ünitesi de inşa edilecek.  Boya eğitim, toz emiş ünitesi ve idari ofis binalarının ise yeniden inşaatı yapılacak ve bahsi geçen binalarda yıkım işlemi olmayacak. Gerekli tüm izinler tamamlandıktan sonra inşaat çalışmalarına başlanacak olup, inşaat çalışmaları 12 ay sürecek.


Toplam 6 parselde faaliyetini gösteren Mercedes Benz Türk Hoşdere Fabrikası'nın toplam arazi büyüklüğü 360 bin 392 metrekare. 2002 yılında çift vardiya ile yılda 3 bin otobüs imalatı yapan Mercedes-Benz Türk A.Ş, Mart 2008'de yıllık üretimini 4 bine çıkarmıştı.



Gülcihan YELKENCİ / Emlakkulisi.com



Geri Dön