02 / 05 / 2024

Mercedes’in yeni elektrikli otomobili ilk defa görüntülendi

Mercedes’in yeni elektrikli otomobili ilk defa görüntülendi

Elektrikli otomobil sektöründe daha hızlı ve agresif bir büyüme hedefleyen Mercedes'in bu konudaki çalışmaları hızlandı. İşte Mercedes’in yeni elektrikli otomobili...



Gün geçtikçe değişen ve yenilenen otomobil endüstrisinin yeni trendi elektrikli otomobiller, artık piyasada tanınan çoğu marka tarafından üretilmeye başlandı. Alman devi Mercedes de bu markalardan biri. Ünlü üretici son olarak çokça sevilen CLA serisinin elektrikli bir modelini pazara sürmeye hazırlanıyor.

Mercedes-Benz, elektrikli otomobil serisini genişletme yolunda ilerliyor. Yeni ortaya çıkan görüntüler, şirketin yeni projesini gözler önüne serdi: tamamen elektrikli olan ilk CLA-Serisi sedan. Bu görüntülerde, otomobilin özgün tasarım detayları örtbas edilmiş olsa da, bazı ipuçları fark edilebiliyor. Özellikle ön kısımda geniş bir ızgara, Mercedes-Benz logosunun ortasında ve ince farlarla tamamlanmış bir şekilde yer alıyor.

Elektrikli Mercedes CLA-Serisi Sedan ilk defa kendini gösterdi

Yan profili, mevcut CLA-Serisi'ne oldukça benzeyen bir yapı sergiliyor. Kupévari bir siluet ve eğimli bir tavan çizgisi göze çarpıyor. Arka tarafta ise eğimli bir bagaj kapağı ve incelikle tasarlanmış stop lambaları yer alıyor.

Ayrıca, egzoz borusunun bulunmaması da aracın tamamen elektrikli olduğunu doğruluyor. Bu yeni otomobilin büyük olasılıkla Mercedes'in yeni MMA platformu üzerine inşa edileceği belirtiliyor. Bu platform, özellikle hibrit ve elektrikli otomobiller için tasarlandı ve birçok yeni Mercedes modeli bu platformu kullanacak.

644 km elektrikli menzil 

Şu an için Mercedes, CLA Elektrikli Versiyonu hakkında resmi detayları açıklamadı. Ancak, otomobilin tahmini olarak 400 mil (yaklaşık 644 km) menzile sahip olacağı söyleniyor. Hem arkadan itişli hem de dört tekerlekten çekişli versiyonlarının bulunması beklenen aracın tanıtımı bu yılın sonlarında yapılacak ve muhtemelen 2024'ün başlarında satışa sunulacak.


Elektrikli CLA modeli Tesla Model 3'e rakip olmak için geliyor!

 

 Eylül ayında Münih'teki Uluslararası Otomobil Fuarı'nda resmi olarak görücüye çıkması planlanan bu otomobil, Tesla Model 3, Audi e-tron GT ve Porsche Taycan gibi lüks elektrikli sedanlarla rekabet edecek

Elektrikli CLA’nın sportif bir versiyonunun veya station wagon bir versiyonunun tanıtılıp tanıtılmayacağını ise henüz bilinmiyor.
 

Bu liste bildiğiniz gibi değil: Volvo S90 fiyatlarında Ağustos çılgınlığı

Mercedes durdurulamıyor! Mercedes-Benz GLB'nin fiyatına çok şaşıracaksınız!

2023 model sıfır km Toyota 934 bin 350 TL


Geri Dön