19 / 05 / 2024

Merdiven şehri Zonguldak'ta basamaklar renklendi!

Merdiven şehri Zonguldak'ta basamaklar renklendi!

Coğrafi yapısı nedeniyle çok sayıda merdivenin bulunduğu Zonguldak'ta bir grup kadın, Kadırga mevkisindeki merdivenleri gökkuşağı renklerinde boyadı. 20 kişilik gönüllü bir grup, Kadırga mevkisindeki basamaklarda boyama çalışması yaptı...



Coğrafi yapısı nedeniyle çok sayıda merpenin bulunduğu Zonguldak'ta bir grup gönüllü kadın, Kadırga mevkisindeki merpenleri gökkuşağı renklerinde boyadı.


Merpenler nedeniyle bazı bölgelerde çöplerin bile halen katırlarla toplandığı kentte yaklaşık 20 kişilik gönüllü bir grup, Kadırga mevkisindeki basamaklarda boyama çalışması yaptı.


Gülden Işık, Nazire Usta ve Ebru Uzun öncülüğünde toplanan kadınlar, çocukların da yardımıyla merpenleri gökkuşağı renklerine boyadı.


Nazire Usta (57),  gazetecilere yaptığı açıklamada, Zonguldak'ın bir "merpen şehri" olduğunu anlatarak, kentteki bütün basamakları boyamak istediklerini söyledi.


Vatandaşlardan büyük destek gördüklerini belirten Usta, "Kentin her yeri adeta merpen. Dün muhtarımızla ve belediyeden yetkililerle görüşmelerimizi yaptık. Aldığımız izin doğrultusunda da boyaya başladık. Gri merpenler gökkuşağı renkleriyle görsel güzelliğe kavuştu. İl geneline çalışmayı yaymak istiyoruz. Tek amacımız çevremizi güzelleştirmek" diye konuştu.


Usta, duyarlı vatandaşların desteğini istediklerini, el birliğiyle merpenleri renklendirmeyi amaçladıklarını kaydetti.


AA


Geri Dön