07 / 05 / 2024

Merinos, 2012'de çin'de üretim tesisi kuracak!

Merinos, 2012'de çin'de üretim tesisi kuracak!

Rusya'nın Rostov kentinde kurdukları halı üretim tesisinin, şu an bulÜ®lkede faaliyet gösteren en büyük halı tesislerinden biri olduğunu söyleyen İbrahim Erdemoğlu, 2012 yılında çin'de de halı üretim tesisi kuracaklarını açıkladı



Dünyada üretilen toplam parça halının yüzde 25'inin Gaziantep'te; yüzde 30'unun ise Türkiye'de üretildiğini belirten Merinos Yönetim Kurulu Başkam İbrahim Erdemoğlu, Türkiye'yi, parça halı konusunda dünya merkezi konumuna getirdiklerini ifade etti. Bu bağlamda 2010 yılında Gaziantep'in halı ihracatının 1 milyar dolar olarak gerçekleşeceğini vurgulayan Erdemoğlu, önümüzdeki beş yıl içinde sektörde faaliyet gösteren tüm firmalarla birlikte bu rakamın 3 milyar dolan geçmesini hedeflediklerini kaydetti. İki yıl öncesinde Rusya'nın Rostov kentinde büyük bir halı üretim tesisi kurduklarını aktaran Erdemoğlu, 'Yeni yatırımlarımız devam etmekte olup şu anda Rusya'nın en büyük halı tesisine sahibiz. 2012 yılında çin'de de halı üretim tesisi kurmayı planlıyoruz' dedi.

Merinos'un, 1970 yılında iki adet kilim dokuma tezgahı ile temellerinin atıldığını anlatan Erdemoğlu, bugün geldikleri noktada parça halıda dünyanın sayılı firmaları arasında anıldıklarına dikkat çekti. 'Türkiye adına bu başarıyı tüm çalışanlarımız, tedarikçilerimiz ve bayilerimizin çalışmalarıyla sağlamış durumdayız. Ayrıca kendi firmamızla sınırlı kalmadan, Gaziantep'teki tüm meslektaşlarımızla birlik ve beraberlik içindeyiz' diyen Erdemoğlu, altı yıl önce giriş yaptıkları mobilya sektöründe de hızla büyümeye devam ettiklerini dile getirdi. Parça halıda göstermiş oldukları başarıyı tüm mobilya sektöründe de gerçekleştirmeyi hedeflediklerim söyleyen Erdemoğlu, 'İki yıl önce de Uşak'ta yüzde 50 ortaklı battaniye ve ev tekstili yatırımı gerçekleştirdik. Bu yatırımla Türkiye'de imal edilen battaniyenin yüzde 3 5'ini kendi tesisimizde üretir duruma geldik. Bu şirketimizde de yatırımlarımız ve büyümemiz devam ediyor' şeklinde konuştu.

'2010 yılında yüzde 35 büyüdük'

Firmalarının halı sektörünün önemli markaları arasında anılan Dinarsu'yu da beş yıl önce Dinçkök Grubu'ndan devralarak, duvardan duvara halı konusunda Türkiye'nin lider firması haline geldiklerini vurgulayan Erdemoğlu, Merinos Grubuna ait 15 şirketin bulunduğu bilgisini verdi. Bu şirketleri bir holding çatısı altında topladıklarını belirten Erdemoğlu, Erdemoğlu Hol ¬ding olarak 4 bin 400 çalışanla faaliyetlerine devam ettiklerini ifade etti. 2010 yılında bu şirketlerin toplam cirosunun 1 milyar 150 milyon TL civannda olacağını söyleyen Erdemoğlu, toplam ihracatın ise 130 milyon doları bulacağını kaydetti. Yoğun çaba ve çalışmaları sonucunda 2010 yılında yüzde 35'lik bir büyüme sağladıklarına dikkat çeken Erdemoğlu, 'Gaziantep'teki birçok firmada bizim yetiştirdiğimiz elemanlar görev yaparak, şehrimizin parça halıda dünya merkezi olmasına katkı sağlamaya devam ediyor. Tüm bunlann yanı sıra Merinos olarak, bir okul yapma görevini de üstlendik' diye konuştu.
Dünya


Geri Dön