20 / 05 / 2024

Merit, Kıbrıs'ta yeni Girne kuruyor!

Merit, Kıbrıs'ta yeni Girne kuruyor!

Net Holding bünyesindeki Merit International Hotel&Resort, 270 milyon dolarlık yatırımla "yeni Girne"yi kurmak için harekete geçti. Girne'de yapılacak olan Mare Monte 200 milyon dolarlık, Afrodit Otel ise 70 milyon dolarlık yatırımla tamamlanacak...



Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin en büyük turizm gruplarından olan Net Holding bünyesindeki Merit International Hotel&Resort, 270 milyon dolarlık yatırımla 'Yeni Gime"yi kurmak için harekete geçti. Girne'de yapılacak olan Mare Monte isimli tesis 200 milyon dolara tamamlanacak. Bölgede ayrıca 70 milyon dolara Afrodit Otel inşa edilecek. Mare Monte 5 yılda, Afrodit Otel 1.5 yılda tamamlanacak. Merit Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar, "Yapım aşaması sona erdiğinde yeni Girne'yi orada yaratmak istiyoruz. Akdeniz çanağının kalite anlamında en büyük tesisini açacağız. 1000 yatak üstü olacak. AVM'ler kapalı otopark, her şey olacak. İnsanlar 3-5 gününü burada rahatlıkla geçirebilecek. Oteller arasında toplu ulaşım düşünüyoruz" dedi.

Merit Crystal Cove'un grubun amiral gemisi, Merit Lefkoşa Hotel'in ise ikinci büyük yatırımları olduğunu belirten Arar, Kıbrıs için düşündükleri yeni müşteri portföylerinin ise başta Çinliler ve Japonlar olmak üzere Uzakdoğulular olduğunu dile getirdi. Arar, "Kıbrıs'ın Çinli ve Japonlar için uygun olduğunu düşünüyoruz. Çünkü hem deniz var hem oyun var. Dünyada en çok kumar oynayan Çinliler. Çin'den çok büyük bir potansiyel bekliyoruz" dedi. Arar, Çinliler'in Kıbns'ı tercih edip etmeyecekleri yönündeki soruya ise "Las Vegas'ı ayaklarına getiriyoruz. Neden gelmesinler" cevabını verdi.

İstanbul'da butik Antalya'da resort
İstanbul ve Antalya'da birer otel aradıklarını söyleyen Arar, "İstanbul'da bir butik otel düşünüyoruz. 'Odanda her şey var, sen yap' şeklinde olacak. Örneğin ütü masası, kahve makinesi gibi ihtiyaç duyulabilecek her şey odada yer alacak. İstanbul'da massturizm istemiyoruz, hedefimiz butik otel. Ayrıca şehrin içinde olmasını tercih ediyoruz. Antalya'daki otelin ise resort olmasını düşünüyoruz" diye konuştu. Lübnan'da da 1 Haziran itibariyle ofis açacaklarını belirten Arar, "Beyrut'ta büyümeyi düşünüyoruz. Orada da çok büyük potansiyel görüyoruz" dedi.
Dünya

 


Geri Dön