27 / 04 / 2024

Merkez Bankası altın satışlarında ilk sırada!

Merkez Bankası altın satışlarında ilk sırada!

Dünya Altın Konseyi istatistiklerine göre Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ilk çeyrekte en çok altın satışı gerçekleştiren merkez bankası oldu.



Dünya Altın Konseyi’nin ilk çeyrek piyasa değerlendirme raporuna göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ilk çeyrekte en fazla altın satışı yapan merkez bankası oldu.

Bloomberg HT'nin aktardığı habere göre; raporda Merkez Bankası'nın altın rezervlerinin 2021'in ilk çeyreğinde 31.5 ton azalarak 512.5 tona düştüğü aktarılırken ,peş peşe çeyrektir net satıcı konumunda bulunduğu da altı çiziliyor. Filipinler ise 24.9 ton altın satışıyla ikinci sırada yer alırken üçüncü sırada 6.7 ton satışla Birleşik Arap Emirlikleri bulunuyor.

Merkez Bankası altın satışlarında ilk sırada!

Raporda Türkiye’de külçe altın, gram altın, çeyrek altın ve cumhuriyet altınına olan talebin 2021'in ilk çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre 23.3 ton arttığı ve 44.3 ton olarak gerçekleştiğinin bilgisi yer alıyor.

Merkez Bankası altın satışlarında ilk sırada!

TCMB’nin swaplar dahil net döviz rezervleri ise ilk çeyrekte 3.5 milyar dolar azalırken, dolar cinsinden altın rezervi 43.5 milyar dolardan 38.9 milyar dolara düştü. Altın fiyatları ise ilk çeyrekte yüzde 10’dan fazla düşüşle ons başına 1.898 dolardan 1.707 dolara geriledi.

Merkez Bankası'ndan 20.9 tonluk altın satışı!

Merkez Bankası'nın uluslararası rezervleri bir haftada 4 milyar 639 milyon dolar düştü!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön