17 / 07 / 2024

Merkez Bankası Başkanı'ndan flaş açıklama. Dolar kuru için 37 TL...

Merkez Bankası Başkanı'ndan flaş açıklama. Dolar kuru için 37 TL...

Merkez Bankası Başkanı'ndan dolar kuru hakkında flaş bir açıklama geldi. Dolar kurundaki hareketlilik vatandaşlarımızda da heyecana neden olmuştu.


Döviz ve altında al-sat kolaylığı!


Dolar kurunda yaşanan hareketliliğin ardından vatandaşlarımız da dolar kurunun hangi yöne doğru gideceğini araştırmaya devam ediyor. 

Dolar kuru hakkında gerçekleştirilen son açıklamalar da bir hayli dikkat çekmeyi başardı. 

DOLAR İÇİN 37 TL TALEBİ

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) “2024 Yılı İlk 6 Ay İhracat De­ğerlendirme Toplantısı”, dün yapıldı. TİM Başkanı Mustafa Gültepe, TİM Sektörler Konse­yi üyelerinin de katılımıyla düzenlenen toplantıda, ihracatın ilk yarı performansının yanı sıra güncel sorunlar ve ekonomiye ilişkin beklentileriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. TİM Başkanı Mustafa Gültepe "Bana sorsanız bugün en az kurun 37 lira olması lazım, minimum" dedi.

Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan da Bloomberg’e verdiği röportajda dolar kuruna ilişkin açıklama yaptı. Karahan, politika faizinde atılacak adımların 2025 ve ötesindeki enflasyon hedeflerine ulaşmak için ayarlanması gerektiğini belirtti.

Enflasyonun haziran ayında sekiz ay sonra ilk kez gerilemesi TCMB’nin yüzde 50 seviyesindeki politika faizini indirebileceği spekülasyonlarına yol açmıştı. Birçok analist TCMB’nin dördüncü çeyrekte faiz indirimi yapmasını beklerken Goldman Sachs bu çeyrekte bir indirim beklentisini dile getirmişti.

Perşembe günü TCMB’nin İstanbul’daki binasında konuşan Karahan faiz indirimi zamanlamasına ilişkin yorum yapmazken “Temkinli yaklaşımımızı korumamız gerekiyor” açıklamasını yaptı.

Enflasyonda düşüş sürecinin ve iç talebin zayıflamaya başlaması sonrası parasal gevşeme yolunda en büyük engel firmaların ve hanehalkının enflasyon beklentileri ile TCMB’nin tahminleri arasındaki fark oldu. TCMB bu yıl sonunda enflasyonun yüzde 38’e gerilemesini, 2025 yıl sonunda yüzde 14 ve 2026 sonunda yüzde 9’a düşmesini bekliyor.

Karahan “Bu yılki hedefi tutturmak kredibilite kazanmak için kritik ve bunun için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Ancak bunun nihai hedef olmadığını not etmek gerekir” dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön