06 / 05 / 2024

Merkez Bankası Beklenti Anketi yayımlandı!

Merkez Bankası Beklenti Anketi yayımlandı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Beklenti Anketi'ne göre yıl sonu Tüketici Fiyat Endeksi beklentisi yüzde 13,81 oldu.



Merkez Bankası reel sektör, finansal sektör temsilcileri ve profesyonellerin de katılımıyla gerçekleşen 2021 yılı Mayıs ayı Beklenti Anketi yayımlandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; geçen ay yüzde 1,05 olan Mayıs ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) beklentisi bu anket döneminde yüzde 1,27'ye yükseldi. Cari yıl sonu TÜFE beklentisi ise yüzde 13,81 oldu.

12 ay sonrası TÜFE beklentisi yüzde 11,26'dan 11,81'e, 24 ay sonraki TÜFE beklentisi ise yüzde 9,55'ten yüzde 9,99'a yükseldi. Katılımcıların yıl sonu dolar / TL beklentisi 8,57'den 8,71'e yükselirken, 12 ay sonra dolar / TL beklentisi 8,95 oldu.

Bir önceki anket döneminde 25,8 milyar dolar olan yıl sonu cari açık beklentisi bu dönemde 25,4 milyar dolara geriledi. Önümüzdeki yıl cari açık beklentisi 24 milyar dolar olarak hesaplandı.

Merkez Bankası Beklenti Anketi yayımlandı!

Bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı cari ay beklentisi yüzde 19

2021 yılı için gayri safi yurtiçi hasıla (GSYİH) büyüme tahmini değişmeyerek yüzde 4,3'te kalırken, 2022 için büyüme tahmini yüzde 4,2'den 4,1'e geriledi.

Cari ay sonu TCMB Ağırlıklı Ortalama Fonlama maliyeti beklenti oranı yüzde 19 olarak yerini korudu. Merkez Bankası'nın bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının cari ay için yüzde 19 olması bekleniyor.

Son dakika! Merkez Bankası Nisan ayı Beklenti Anketi yayımlandı!

Merkez Bankası 2021 yılı Mart ayı Beklenti Anketi"ni yayımladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön