28 / 04 / 2024

Merkez Bankası faiz anketi sonuçları belli oldu!

Merkez Bankası faiz anketi sonuçları belli oldu!

Foreks Haber Merkez Bankası faiz anketi sonuçlandı. Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun (PPK) bu ayki toplantısı ile ilgili medyan beklenti, faizin sabit bırakılacağı ve yüzde 8,50 bandında tutulacağı yönünde oluştu.



Foreks Haber anketine katılım sağlayan 17 ekonomistin tümü faizin değiştirilmeyeceğini tahmin etti. Ankette, bu yıl sonu ile ilgili görüş bildiren 4 ekonomistin medyan faiz tahmini yüzde 13,25 olarak gerçekleşti. Yıl sonu faiz tahminlerinde maksimum beklenti yüzde 25,00, minimum beklenti ise yüzde 8,00 olarak kayıtlara geçti. Önceki ayki ankette medyan tahmin yüzde 25,25 bandında oluşmuştu. Aynı zamanda, tahmin aralığı ise yüzde 50,00 ila yüzde 13,50 seviyesinde olmuştu.

Merkez Bankası faiz anketi sonuçları belli oldu!

Farklılık beklemeyen ekonomistlerden ilk faiz değişikliğinin zamanına ilişkin soruyu cevaplayan 4 ekonomistin 1’i Ağustos ya da Eylül, 2’si Eylül, 1’i ise kasım ayı öngörüsünde bulundu.

Merkez Bankası, ocak ayında politika faizini yüzde 9,00 bandında bırakırken, şubatta 50 baz puan indirim kararı alarak yüzde 8,50 seviyesinde indirmişti. TCBM, mart ve nisan aylarında ise faizi piyasa beklentileri kapsamında yüzde 8,50 bandında sabit tutmuştu.

Merkez Bankası faiz kararı, 25 Mayıs Perşembe günü saat 14.00’te paylaşılacak.

İşte merak edilen diğer tüm detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön