04 / 05 / 2024

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Faizler arttırıldı mı, düşürüldü mü?

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Faizler arttırıldı mı, düşürüldü mü?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının ardından faiz kararını açıkladı. 1 hafta vadeli repo faiz oranının sabit tutulması bekleniyordu. Merkez’in faiz kararı saat 14:00’te açıklandı.



TCMB’nin açıklamasında jeopolitik risklere dikkati çekildi yapıldı. Açıklamada, "Enflasyonda yakın zamanlarda gözlenen artışta; sıcak çatışma ortamının neden olacağı enerji maliyeti artışları, küresel enerji, gıda ve tarımsal emtia fiyatlarındaki artışlar, ekonomik temellerden uzak fiyatlama oluşumlarının geçici etkileri ile tedarik süreçlerindeki aksaklıklar gibi arz yönlü unsurlar ve talep gelişmeleri etkili olur. Para Politikası Kurulu, finansal istikrarın tesisi ve sürdürülebilir fiyat istikrarı için atılan ve kararlılıkla devam ettirilmekte olan adımlar ile beraber, küresel barış ortamının tekrardan tesis edilmesi ve enflasyonda baz etkilerinin de ortadan kalkmasıyla dezenflasyonist sürecin başlayacağını düşünmektedir. Bu kapsamda PPK, politika faizinin sabit tutulması yönünde karar almıştı. Alınan kararların birikimli etkileri yakından izlenmekte ve bu zamanlarda fiyat istikrarının sürdürülebilir bir biçimde kurumsallaşması hedefiyle Merkez Bankası’nın tüm politika araçlarında kalıcı ve güçlendirilmiş liralaşmayı teşvik eden geniş kapsamlı bir politika çerçevesi gözden geçirme süreci sürmektedir" ifadeleri paylaşıldı.Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Faizler arttırıldı mı, düşürüldü mü?

ABD Merkez Bankası FED beklenen faiz kararını açıkladı! Dolar ve petrol yükselecek


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön