08 / 05 / 2024

Merkez Bankası faizi 'pas geçerse' dolar ne olur? Piyasa uzmanı İslam Memiş nefes kesen açıklamayı yaptı...

Merkez Bankası faizi 'pas geçerse' dolar ne olur? Piyasa uzmanı İslam Memiş nefes kesen açıklamayı yaptı...

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası bugün Para politikası faiz kararını açıklamadan önce İslam Memiş'ten nefes kesen dolar açıklaması geldi.



MERKEZ BANKASI KARARI ÖNCESİ DOLAR KURU

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında alınacak faiz kararı öncesi yapılan anketlerde ekonomistler yine tek tahminde birleşti.

AA Finans'ın PPK toplantısına ilişkin beklenti anketine katılan tüm ekonomistler, bir haftalık repo ihale faizinin (politika faizi) yüzde 14'te sabit tutulacağını tahmin ediyor.

 Merkez Bankası faizi pas geçerse dolar ne olur? Piyasa uzmanı İslam Memiş nefes kesen açıklamayı yaptı...

Para ve altın piyasaları uzmanı İslam Memiş, Merkez Bankası'nın yarın faizi indirmesi halinde gram altın fiyatının 17.50 ve 17.80 lira üzerinde direnç seviyelerinin olduğunu söyledi.

Serbest piyasada güne dolar 17.35 TL'den, Euro 18.36 TL'den ve Sterlin 21.30 TL'den başladı.İ
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön