27 / 04 / 2024

Merkez Bankası rezervleri 140.1 milyar dolarla rekor kırdı!

Merkez Bankası rezervleri 140.1 milyar dolarla rekor kırdı!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın bürüt rezervleri 136,5 milyar dolardan 140,1 dolasra yükselerek rekor kırdı.



Türkiye ekonomisindeki yükselişin öncü göstergelerinden olan Merkez Bankası'nın brüt rezervleri yükselmeye devam ediyor. Her hafta yeni rekora imza atan brüt döviz rezervleri bu hafta da 140.1 milyar dolara yükseldi. Sadece bir haftada brüt rezervler 3,6 milyar dolar yükselerek yeni rekora imza attı.

MERKEZ BANKASI REZERVLERİ REKOR KIRDI!

Ekonomiye ilişkin para ve mali politikalar enflasyondaki yükselişin hızını kesmeye başlarken rezervlerdeki yükseliş de desteklenmeye devam ediyor. 

Merkez Bankası'nın brüt döviz rezervi 91 milyar dolar seviyesinden 93,2 milyar dolara çıkarken altın rezervleri ise 45,5 milyar dolardan 46,92 milyar dolara ulaştı.

Net uluslararası döviz rezervleri ise 34,78 milyar dolara olarak gerçekleşti. Geçtiğimiz hafta 35,8 milyar dolar seviyesindeydi.

Merkez Bankası rezervleri 140.1 milyar dolarla rekor kırdı!

MERKEZ BANKASI ARALIK 2023 FAİZ KARARI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, politika faizinin yüzde 35 seviyesinden 40'a çıkarılmasına karar vermişti.

TCMB'den faiz oranlarına ilişkin yapılan açıklamada; Hafize Gaye Erkan başkanlığında toplanan Kurul'un politika faizinin yüzde 40'a çıkarılmasına karar verdiği duyurdu. 

Şimdi ise gözler yılın son faiz kararına çevrildi. Piyasalar Aralık 2023 faiz kararının ne olacağını merak ediyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), yılın son toplantısını 21 Aralık 2023 tarihinde yapacak. TCMB tarafından faiz oranları ile ilgili yapılan açıklamanın aynı gün saat 14.00'dan sonra yapılması bekleniyor.

Merkez Bankası açıkladı: Mevduat bankalarındaki tüketici kredilerinin 397.3 milyarı konut!

Ticari kredi faizleri yüzde 52,19 ile 21 yılın zirvesinde!

Merkez Bankası enflasyon verilerini açıkladı! Doğalgaz tüketimi açık ara önde...

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön