Ekonomi

Merkez Bankasından çok konuşulacak yeni adım! Hemen bakın!

Kur korumalı mevduatta artış ivmesi 3 Mart’tan itibaren devam etti. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, kur korumalı mevduatlar 25.4 milyar lira artışla 1.58 trilyon lira ile yeni zirvesine ulaştı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre kur korumalı mevduatlar 3 Marttan itibaren 25,4 milyar lira artışla 1,58 trilyon liraya ulaştı

Faiz üst sınırının değişmesinin ardından kur korumalı mevduatlarda görülen artış ivmesi devam ediyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre kur korumalı mevduatlar 3 Marttan itibaren 25,4 milyar lira artışla 1,58 trilyon liraya ulaştı. Bu sayede kur korumalı mevduatlarda yeni zirve seviye kaydedildi.

Son girişle birlikte kur korumalı mevduatlar 2 ayda 207 milyar lira arttı.

 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) taraflı kur korumalı mevduatlarda üst faiz sınırı ocak ayı sonunda kaldırılmıştı. Merkez Bankasınca bankalara gönderilen yazıyla birlikte, TCMB'nin karşı taraf olduğu kur korumalı mevduat işlemlerindeki faiz sınırı kaldırılmış oldu.

Daha öncesinde kur korumalı mevduatlarda faize politika faizinin üzerinde 3 puanlık üst sınır uygulaması yapılıyordu.

İşte detaylar...

MERKEZ BANKASI'NDAN KKM'DE YENİ UYGULAMA

Kur korumalı mevduatlarda artış ivmesi devam ederken, bu enstrümana ilişkin düzenlemeler de devam etti.

Son olarak Merkez Bankası bankalardan Döviz dönüşümlü KKM’de müşterilere sunulan primin faize eklenmesini istedi.

Merkez Bankası, bankaların Döviz dönüşümlü KKM’de prim uygulamasına son verdi. Mevcut durumda bankalar Merkez Bankası karşı taraflı KKM işlemlerinde müşterilerine faiz dışında birkaç puanlık prim de sunuyordu.

KUR KORUMALI MEVDUAT HESABI NEDİR?

Kur Korumalı lira Vadeli Mevduat Hesabı, Türk Lirası cinsinden USD, EUR ve GBP kurunun vade sonunda faiz oranından daha fazla artması halinde kur farkı koruması sunan rekabetçi bir mevduat ürünüdür.

 

KUR KORUMALI MEVDUAT HESABI ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Hesap 92, 181, 272, 366 gün vadelerde kırık vadeli ürün kodlarıyla Türk Lirası olarak yalnızca gerçek kişi müşterilerce açılabiliyor. Vade sonu tatil gününe denk gelmesi durumunda vade sonu ilk iş günü olarak belirleniyor.

Hesap açılışında müşteri tercihine göre mevduat hesabı USD, EUR veya GBP döviz cinslerinden birine endeksleniyor.

Asgari faiz oranı olarak TCMB Politika Faiz Oranı, azami olarak TCMB Politika Faiz Oranı+300 baz puan uygulaması yapılıyor.

Anne babalara müjde! Aile Bakanlığı çocuklara ailelere yeni destek paketini duyurdu! Bu para hemen hesaplara yatacak!

Memur ve emekli maaş tablosu sil baştan değişiyor! İşte en güncel maaş tablosu!

İhtiyaç sahiplerine müjde! Belediye yardım başvuru ekranı burada! Odun/kömür, erzak, gıda, giyim yardımı...