Kira

Merkez Bankası'ndan kiralık ev arzında artış olabilir açıklaması: Barış Soydan, 'TCMB verileri açıklarsa iyi olur' dedi!

Son zamanlarda kiralık konut piyasası Merkez Bankası'nın da gündeminde yer alıyor. Merkez Bankası'ndan kiralık ev arzında artış olabilir açıklaması geldi. ekonomist Barış Soydan, 'Merkez Bankası verilerini açıklasa çok iyi olur' dedi. İşte Soydan'ın o paylaşımı...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkan Yardımcısı Hatice Karahan, Enflasyon Raporu'nun tanıtımı için gerçekleştirdiği bilgilendirme toplantısında kiralar ile ilgili de konuştu. 

Karahan, kira artışlarında yüzde 25 sınırının kaldırılmasının enflasyona etkisine ilişkin soru üzerine, "Üç öncü gösterge takip ediyoruz. Bunlardan birisi kiralık ilanların takip edildiği online platformlardan elde ettiğimiz veriler. Diğeri konut kredisi değerleme raporlarındaki emsal niteliğindeki konut birim fiyatları. Diğeri de perakende ödeme sistemimizden elde ettiğimiz kira ödemeleri verileri. Öncü göstergeler bize kira enflasyonunda düşüş sinyalleri olduğunu gösteriyor. O nedenle biz önümüzdeki dönemde kira enflasyonunda düşüş öngörüyoruz" diye konuştu. 

Ekonomist Barış Soydan, https://x.com/barissoydan resmi X sosyal medya hesabından, kira bedelleri ve kira arzı ile ilgili bir paylaşım yaptı. 

Barış Soydan'ın paylaşımında şu ifadeler yer aldı: 

"Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Hatice Karahan: İzlediğimiz veriler kira artışlarında düşüş başladığını gösteriyor. Önümüzdeki dönemde kiralık ev arzında artış olabilir.

Keşke öyle olsa. Arzın nasıl artacağını anlamak da zor. Merkez Bankası verilerini açıklasa çok iyi olur."

Peki vatandaşlar kiralık konut piyasası ile ilgili neler söyledi? İşte o paylaşıma gelen yorumlar...

Emekli maaşlarında hesap kitap peş peşe yapıldı! 2025'te emekli olanlar 20 bin TL değil, 14 bin TL maaş alacak!

Altında şuanki rakamlar fragman! İslam Memiş 'Film başlıyor' dedi, tarih verdi! İşte altının geleceği gerçek seviye

Türk yatırımcılar ABD'deki konut tuzağına düştü! 'Ucuz konut, yüksek kira geliri' diye 'çöp ev' sattılar!