06 / 05 / 2024

Merkez Bankası’ndan Türk Lirası için büyük hamle! Son iki ay kaldı! Düğmeye basılacak

Merkez Bankası’ndan Türk Lirası için büyük hamle! Son iki ay kaldı! Düğmeye basılacak

Merkez Bankası Dijital Türk Lirası Araştırma Geliştirme Projesi ikinci faz pilot bulguları neticesinde dijital Türk Lirası’nın ödemeler için kullanımı testlerine önümüzdeki sene başlanacak.​​​​​​​ İşte detaylar…



MİLLİ PARA CİNSİNDEN İŞLEMLER YAPILACAK

Uluslararası ticaret sisteminde kabul olacak alternatif para ve ödeme sistemleri geliştirilmesi amacı ile birlikte ülke iş birlikleri tesis edilecek ve bununla birlikte çalışmalar devam edecek. Bu kapsam dahilinde, ikili anlaşmalar yolu ile de yerel para cinslerinden ticaret olanakları artırılacak.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB)-Çin Merkez Bankası arasında yenilenmiş olan "Para Takası Anlaşması" kapsamı dahilinde firmalara Çin yuanı reeskont kredisi kullandırılmasına benzer bir şekilde uygulamalar Türkiye ile finansal ve bununla birlikte ticari ilişkileri yoğun olan ülkelere yayılmış olacak.

DİJİTAL TÜRK LİRASI

Blokzincir tabanlı olan dijital merkez bankası parası uygulamaya konulacak. Merkez Bankası Dijital Türk Lirası Araştırma Geliştirme Projesi de ikinci faz pilot bulguları neticesinde dijital Türk Lirası’nın ödemeler için kullanımı testlerine start verilecek.

Dijital Türk lirası sistemlerinin dijital kimlik ve aynı zamanda FAST sistemleri ile birlikte de araştırma-geliştirme kapsamı dahilinde entegrasyon çalışmaları bitecek. Toptan dijital para çalışmaları açısından bankalar ile araştırma, geliştirme ve test çalışmaları yapılacak.

Uluslararası iyi uygulamalardan faydalanılarak firmalara fırsat eşitliği veren, güvenli bir finansal teknoloji (fintek) ekosisteminin oluşuma destek verecek. "Düzenleme Deney Alanı ve Endüstri Deney Alanı" oluşmuş olacak.

Merkez Bankası’ndan Türk Lirası için büyük hamle! Son iki ay kaldı! Düğmeye basılacak

Forbes yayımladı! Türkiye’nin en zengin isimleri belli oldu

Borsa rekordan sonra güne yükselişle başladı!

Trafiğe eylül ayında 102 bin 506 aracın kaydı yapıldı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön