28 / 04 / 2024

Mersin Akdeniz'de kentsel dönüşüm müjdesi: Çay Mahallesi’ndeki 330 konutluk yeni proje onaylandı!

Mersin Akdeniz'de kentsel dönüşüm müjdesi: Çay Mahallesi’ndeki 330 konutluk yeni proje onaylandı!

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Mersin Akdeniz için yeni bir kentsel dönüşüm müjdesini verdi. İşte Gültak'ın o açıklaması...



Bu yıl 4’üncüsü gerçekleşen Geleneksel Karaduvar Balık Festivalinde alanına gelen on binlerce vatandaşa hitap eden Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, bir son dakika müjdesi verdi. 

Akdeniz Belediyesi’nin bu sene 4’üncüsünü gerçekleştirdiği Geleneksel Karaduvar Balık Festivali'ne, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener, askeri erkân ve emniyet yetkilileri, bürokratlar, muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

Mustafa Gültak, yaptığı açıklamasında Çay Mahallesi’nde toplam 330 konutluk yeni kentsel dönüşüm uygulama projesinin de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca kabul edildiğine dikkat çekti. 

Mersin Akdeniz de kentsel dönüşüm müjdesi: Çay Mahallesi’ndeki 330 konutluk yeni proje onaylandı!

Akdeniz Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre; Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Mersin’de 30 senedir yapılamayan kentsel dönüşüm projelerini gerçekleştirdiklerinin ve şehrin imar planlarını da tamamladıklarının altını çizdi. 

Mustafa Gültak, Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen deprem felaketini işaret ederek, "Çay Mahallesi’nde 500 modern konut tamamlandı ve mahalleli insanlarımız bugün yeni evlerinde oturuyor. Barış Mahallesi’nde de 500 konut tamamlanmak üzere. Çay Mahallesi sakinlerine bir müjde daha vermek isterim; geçtiğimiz ay itibariyle 330 konutun uygulama projesini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na teslim ettik ve proje kabul edildi" açıklamasında bulundu.

Gültak, söz konusu açıklamasında, 2024 yılından sonra kentsel dönüşüm projelerinin Akdeniz ve Mersin’de devam edeceğinin altını çizdi. 

Mersin Akdeniz de kentsel dönüşüm müjdesi: Çay Mahallesi’ndeki 330 konutluk yeni proje onaylandı!

Açıklamasının devamında, "Yaptığınız bir iş, festival, o şehrin o ilçenin kaderini değiştirmeli" diyen Gültak, balık festivali ile artık binlerce insanın yalnızca hafta sonları değil, yılın 365 günü buraya geldiğinin altını çizdi. 

Gültak, 2019 yılındaki sloganlarının "‘Değiştirin, hep beraber değiştirelim’ olduğunu söyledi ve "Sizler de değiştirdiniz ve bugün Akdeniz’i hep beraber değiştirmeyi sürdürüyoruz" diyerek açıklamasını tamamladı. 

TOKİ'den bu ile 99 konutluk yeni proje geliyor! İhalesi 11 Aralık'ta!

Gemlik Körfezi'ndeki 5,1 ve 4.5'lik depremler büyük Marmara depreminin öncüsü mü? Uzmanlar tek tek açıkladı!

Devlet Demiryolları KPSS şartsız işçi alımı yapacak! Resmi Gazete'de yayımlandı...


Geri Dön