27 / 04 / 2024

Mersin Akdeniz'de kentsel dönüşüm sevinci!

Mersin Akdeniz'de kentsel dönüşüm sevinci!

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Eren Aka bugünkü köşe yazısında Mersin Akdeniz'de hayata geçen kentsel dönüşüm çalışmalarını kaleme aldı. 



Milliyet Gazetesi Eren Aka, bugün kaleme aldığı "Dolmabahçe-Levazım Tüneli kaderine mi terk edildi?" isimli yazısında Mersin Akdeniz'deki kentsel dönüşüm çalışmaları kaleme aldı. "Akdeniz’de büyük dönüşüm başladı." diyerek yazısına başlayan Aka devamında şunları kaleme aldı. 

Barış Mahallesi sakinleri, yıllardır yaşadıkları mahalleyi tamamen değiştirip, kent yaşamının sağladığı konfora, huzur ve düzene kavuşmalarını sağlayacak devrim niteliğindeki kentsel dönüşüm projesinden duydukları sevinç ve memnuniyetlerini dile getirdi. Barış Mahallesi’nde yerinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında eski evlerin yıkımına dün itibarıyla başlandı. Toplam 415 konutluk projede mahalle sakini vatandaşların yüzde 87’siyle arsa bazında anlaşma sağlandı, TOKİ’ye tapu devir işlemlerinde de yüzde 62’ye ulaşıldı.

Mersin Akdeniz de kentsel dönüşüm sevinci!

Takas veya nakit anlaşma sağlanıp evlerini boşaltan Barış Mahallesi sakinlerine kira yardımları yatırıldı. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yürütülen projeyle ayrıca 45 dükkân, cami, kreş ve kültür merkezi gibi yaşam alanları yükselecek. Çay Mahallesi’nin ardından, Mersin kent merkezinde yer alan ve kentin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Barış Mahallesi’nde gerçekleşen kentsel dönüşüm projesi ile Mersin değişecek. Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak kentsel dönüşüm projesi kapsamında eski evlerin yıkımına başlanan Barış Mahallesi’ni ziyaret ederek hem çalışmaları inceledi hem de mahalle sakinleriyle sohbet etti.

Mersin Akdeniz'de yerinde kentsel dönüşüm çalışmaları başladı! 


Geri Dön