08 / 05 / 2024

Mersin Aydıncık'ta 1 milyon TL'den satılık tarla!

Mersin Aydıncık'ta 1 milyon TL'den satılık tarla!

T.C. Aydıncık/Mersin Sulh Hukuk Mahkemesi, Mersin ili Aydıncık ilçesi Aydıncık mahallesi Fatmasuyu mevkiindeki tarlayı 1 milyon 34 bin 890 TL'den satışa çıkardı. Satış, 07 Eylül 2012 Cuma günü 15:00-15:10 saatleri arasında yapılacak



Verilen ilan şöyle;


T.C. AYDINCIK/MERSİN (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

2004/1 SATIŞ

Ortaklığın giderilmesi davasında satılmasına karar verilen taşınmaz Mersin ili Aydıncık ilçesi Aydıncık mahallesi (Atatürk mah.) Fatmasuyu mevkii 62 parselde kayıtlı 27.970 m2 tarh vasfında taşınmazdır. Taşınmaz üzerinde herhangi bir muhdesat ve tarımsal faaliyet yoktur. Kıymet etki etmeyecek 3 adet yabani zeytin ağacı, 2 adet yabani harnup ağacı, yer yer çalılık, yer yer yabani mersin ağacı ve muhtelif türden fundalıklar mevcuttur. Taşınmaz belediyenin imar alanı içerisinde kalmaktadır. Taşınmaz üzerinde herhangi bir imar uygulaması yoktur. Parsel naturel olarak korunmaktadır. Çevresinde meskun evler ve seralar mevcuttur. Antalya-Mersin D-400 karayolunun kenarında olup ulaşım yönünden engeli yoktur. Taşınmaz kuzeye doğru % 15 meyilli olup Akdenizi kuşbakışı görmektedir Denize mesafesi 250 m, ilçe merkezine mesafesi ise 1.500 m dir. Taşınmaz belediyenin her türlü alt yapı hizmetinden (içme sulama suyu, elektrik, yol, ptt gibi) faydalanmaktadır. Konumu ve arsanın bütünlüğü itibariyle konut ve kooperatif yapımına uygundur. Turizm amacıyla değerlendirilebilecek bir taşınmazdır. Taşınmaz tapu kaydında her ne kadar tarla olarak gözükmekte ise de uzun süredir tarım yapılmamış olması ve belediyenin imar sahası içinde kalması nedeni ile arsa niteliği kazanmıştır. Bu nedenle gelir metoduna göre değil arsa olarak bedeli hesap edilmiştir. Parsel imar uygulaması görmemiş olsa da naturel olarak (imar, ifraz işlemi görmemiş haliyle) arsa olarak m2 si 37,00 tl olarak takdir edilmiştir. İmar ve ifraz işlemi yapıldıktan sonra parsel bütünlüğünde azalma olacaksa da imar parseli haline dönüşeceğinden değer artışı söz konusu olacak ve değer kaybına rastlanmayacaktır. Ayrıntılı bilgi dosyasında bilirkişi raporundadır.

TAŞINMAZIN MUHAMMEN BEDELİ: 1.034.890.00 TL

SATIŞ ŞARTLARI:

1-1 .Satış 07/09/2012 günü saat 15:00-15:10 da Aydıncık Adliyesi duruşma salonunda açık artırma sureti ile yapılacaktır. Bu artırımda tahmin edilen kıymetlerin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartı ile 2. Satış 17/09/2012 günü aynı yer ve saatte ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da tahmin edilen kıymetlerin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-Artırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen kıymetlerin % 20 si nispetinde pey akçesi veya bu kadar Milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde satış bedelini yatırmak için 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. % 18 KDV , %0 4,95 ihale damga vergisi, tapu harç ve masrafları alıcıya aittir. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir. % 20 nispetinde hissedar olan alıcılardan teminat aranmaz. %1 oranında tellaliye harcı satıcılara aittir.

3-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*)bu gayrimenkul üzerindeki haklarına hususiye faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile 15 gün içinde Dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde haklan tapu sicilli ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4-İhaleye katılıpta daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ile kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen sorumlu olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak ve bu fark varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5-Şartname 04/07/2012 tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için Dairede açık olup, masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, Başkaca bilgi almak isteyenlerin 2004/1 Satış sayılı dosya numarası ile memurluğumuza başvurmaları, ayrıca hissedarlarlara tebligat yapılmaması yapılamaması veya usulsüz yapılması ihtimaline binaen iş bu gazete ilanı hissedarlar ARİF YILMAZ, YAŞAR YALÇIN MEHMET YALÇIN, MEDİHA YALÇIN, MUSTAFA YALÇIN. FATMA YALÇIN,SEMRA YILMAZ, SEVGİ YILMAZ, ÖMER YILMAZ,ŞAKRİYILMAZJ4EBAHATKÜÇÜKYALÇIN, ELİS KÜÇÜKTEPE, ERSANKÜÇÜKYALÇIN, KUTLAY KÜÇÜKYALÇIN, ULVİYE YURT.ARİF KÜÇÜKYALÇIN, ALİ SERVİLİ, GÜLSEN KARABULUT, EMİNE SERVİLİ, MERYEM TEKSOY, MEHMET MURAT SERVİLİ, ESME ARIKAN, SABAHAT DOĞRU, HAŞAN HÜSEYİN DOĞRU, BÜLENT TURGUT DOĞRU, SELMA GEHRİG, HALUK TAYFUR DOĞRU, AYŞE DUDU DOĞRU, İSMAMAN YILDIRIM, FATİH DOĞRU, SONGÜL DEĞİRMENCİ, MUHAMMET MUSTAFA DOĞRU, MUSTAFA KEMAL DOĞRU, İSMET DOĞRU, AYŞEN BAŞOL, GÖKŞEN YAZICIOĞLU na tebliğ yerine kaim olmak üzere tebliğ ve ilan olunur.

(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

B.: 44516 www.bik.gov.tr


İlan için tıklayın



Geri Dön