04 / 05 / 2024

Mersin Barış Parkı yenileniyor!

Mersin Barış Parkı yenileniyor!

Akdeniz Belediyesi, Şevket Sümer Mahallesi’nde bulunan Barış Parkı’nı yenilemek için çalışmalara başladı. Çalışmalar kapsamında Barış Parkı’nın zarar gören çevre duvarı yıkıldı ve içine yeni yürüme yolları eklendi.



Akdeniz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, bir yandan ilçe sınırları içerisindeki park ve yeşil alanların sayısını arttırırken, diğer yandan kullanım miadını dolduran parkların yenileme çalışmalarına da aralıksız devam ediyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Yoğurt Pazarı ve İnci Park’ın ardından, Şevket Sümer Mahallesi’nde bulunan Barış Parkı’nda da baştanbaşa yenileme ve bakım çalışmalarına başladı.


Parkta, ücretsiz internet kullanımı için istasyon da kuruldu


Çalışmalar kapsamında Barış Parkı’nın zarar gören çevre duvarı yıkıldı ve içine yeni yürüme yolları eklendi. Ağaç varlığı da arttırılacak ve yeni baştan çimlenecek olan parkın, elektrik ve su tesisatları, kamelyalar, oturma ve oyun grupları, çöp kovaları ve toprağı da yenilenecek ve ardından mahalle sakinlerinin hizmetine sunulacak. Ücretsiz kablosuz internet kullanımı için bir adet wifi istasyonu da kurulan parkta, sıcak ve nemli havaya rağmen ekiplerin çalışması aralıksız sürüyor.


Şevket Sümer Mahallesi sakinleri de parktaki yenileme çalışmaları nedeniyle ötürü Akdeniz Belediyesi Eşbaşkanları Yüksel Mutlu ve M. Fazıl Türk ile Park-Bahçeler Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ettiler. Çalışmalar hakkında bilgi veren Akdeniz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Sebahat Gençtarih Cebe, Akdeniz genelinde bulunan bütün park ve yeşil alanların bakım-onarım çalışmalarının devam edeceğini söyledi.


Akdeniz sınırları içinde 170’e yakın park olduğunu da kaydeden Cebe, tüm parklarda düzenli olarak yenileme, bakım ve temizlik çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.



Anayurt


Geri Dön