18 / 05 / 2024

Mersin Barış Parkı yenileme çalışmaları

Mersin Barış Parkı yenileme çalışmaları

Akdeniz Belediyesi, Şevket Sümer Mahallesi’nde bulunan Barış Parkı’nı yenilemek için çalışmalara başladı. Çalışmalar kapsamında Barış Parkı’nın zarar gören çevre duvarı yıkıldı ve içine yeni yürüme yolları eklendi.

Mersin'de gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projesinde inşaat çalışmalarının yüzde 65'i tamamlandı

Mersin'in merkez Akdeniz ilçesi Barış Mahallesi'nde, yapımı devam eden inşaat çalışmalarında yüzde 65'i tamamlanan 415 konut ve 50 dükkanlık yerinde kentsel dönüşüm projesinde ilk anahtarların 2024'te teslim edilmesi amaçlanıyor. İşte haberin detayları...

Alya Park Orman satışta! Yeni proje

Barış İnşaat tarafından İstanbul Sarıyer'de yükselen Alya Park Orman projesinde satışlar devam ediyor. İşte projeye ilişkin detaylar...

Mersin Barış Mahallesi kentsel dönüşüm için gün sayıyor!

Mersin Barış Mahallesi'nde yapılması planlanan kentsel dönüşüm projesi kapsamında hak sahiplerinin yüzde 90'ını kentsel dönüşüm projesini onayladı. Barış Mahallesi kentsel dönüşüme girmek için gün sayıyor.

Eyüpsultan'daki Barış Manço Parkı arazisinin satılması talebi reddedildi!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, İstanbul Eyüpsultan'da yer alan Barış Manço Parkı arazisinin satılması talebini reddetti.

Mersin'in iki mahallesinde kentsel dönüşüm Eylül'de başlıyor!

Mersin'in Akdeniz ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları için düğmeye basıldı. Barış ve Bahçe mahallelerinde Eylül ayı içerisinde yıkımlar başlayacak.

Mersin Barış Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, Barış Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmalarına başlıyor...

Mersin'de kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!

Cumhurbaşkanlığı tarafından Mersin'e bağlı Akdeniz İlçesinde bulunan Barış Mahallesi’nin riski alan ilan edilmesi üzerine Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, kentsel dönüşüm çalışmaları için kolları sıvadı.

Tozkoparan'da kentsel dönüşüm tepkisi!

İstanbul’da Güngören Belediyesine bağlı Tozkoparan Mahallesi’nin riskli alan ilan edilmesinden sonra mahallede yaşayanlara “30 gün içerisinde evleri terk edin” denildi. Duruma tepki gösteren mahalleli dün Barış Parkı’nda bir araya geldi.

Mersin'deki Çamlıbel Balıkçı Barınağı yenilenecek!

Mersin'in Akdeniz ilçesindeki Çamlıbel Balıkçı Barınağı'nın yenilenmesi için proje çalışmalarına başladıklarını söyleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ''Mersin'e yakışır bir marina, park, yaşam alanı olması için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz" dedi.

Mersin Büyükşehir'in 156 yataklı tesisi sağlık çalışanlarına tahsis edildi!

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin 156 yataklı tesisi sağlık çalışanlarının ücretsiz olarak barınmaları için tahsis edildi.

Tarsus Park'ta yüksek getirili yatırım fırsatı!

Mersin'in Tarsus ilçesi'nde hayata geçirilen Tarsus Park projesinde 13 blokta 465 konut bulunuyor. Projede yüksek getirili yatırım fırsatı sunuluyor..

Mersin'e Demokrasi Parkı yapılıyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentsel tasarım projesi kapsamında Demokrasi Kavşağı’nda park yapım çalışmalarını hızlandırdı.

Kocaeli Büyükşehir’den Nusaybin’e üç park!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Nusaybin'de hayata geçirdiği Kardeşlik Parkı, Barış Mahallesi Parkı ve Bulun Sokak Parkı'nı hizmete açtı.

Mersin Barış Parkı yenileme çalışmaları Haberi

Mersin Barış Parkı yenileme çalışmaları

Akdeniz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, bir yandan ilçe sınırları içerisindeki park ve yeşil alanların sayısını arttırırken, diğer yandan kullanım miadını dolduran parkların yenileme çalışmalarına da aralıksız devam ediyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Yoğurt Pazarı ve İnci Park’ın ardından, Şevket Sümer Mahallesi’nde bulunan Barış Parkı’nda da baştanbaşa yenileme ve bakım çalışmalarına başladı.


Parkta, ücretsiz internet kullanımı için istasyon da kuruldu


Çalışmalar kapsamında Barış Parkı’nın zarar gören çevre duvarı yıkıldı ve içine yeni yürüme yolları eklendi. Ağaç varlığı da arttırılacak ve yeni baştan çimlenecek olan parkın, elektrik ve su tesisatları, kamelyalar, oturma ve oyun grupları, çöp kovaları ve toprağı da yenilenecek ve ardından mahalle sakinlerinin hizmetine sunulacak. Ücretsiz kablosuz internet kullanımı için bir adet wifi istasyonu da kurulan parkta, sıcak ve...