01 / 05 / 2024

Mersin Büyükşehir Şubat Ayı 1. birleşimi yapıldı!

Mersin Büyükşehir Şubat Ayı 1. birleşimi yapıldı!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı Meclis Toplantısı’nın ilk birleşimi Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşti.




Mersin Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı Meclis Toplantısı’nın ilk birleşimi Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşti.


Meclis toplantısında komisyon raporlarına ait 9,  idare tekliflerine ait 27 ve gündem dışı 11 madde görüşüldü.


İdare tekliflerine ait meclis gündeminde öne çıkan maddeler arasında yer alan mevzuatı düzenleme komisyonunun 6 Ocak 2016 tarih ve 16 sayılı kararı ile yeniden düzenlenen ve 7 Ocak 2016 tarih ve 3 sayılı yönetim kurulu kararı ile yeniden kabul edilen MESKİ Tarifeler Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikler ile ilgili teklifin Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesi oy birliğiyle kabul edildi.


Meclis toplantısında idare tekliflerine ait öne çıkan bir diğer madde ise Mersin’in tanıtımına yönelik kurulacak olan ‘Mersin Tanıtım Kalkınma ve Eğitim Vakfı (METKEV)’e kurucu üye olarak katılarak, Büyükşehir Belediyesi adına kuruluş işlemlerini yapmak ve gerektiğinde tadil senedi düzenlemek üzere Ar-Ge ve Projeler Şube Müdürlüğü’ne yetki verilmesi ile ilgili teklif, yapılan oylama ile kabul edildi.


İdare tekliflerine ait maddelerin görüşülmesi ve ilgili birim komisyonlarına oy birliği ile havale edilmesinin ardından komisyon raporları görüşülerek Meclis üyeleri tarafından 9 madde oy birliğiyle kabul edildi.


Meclis toplantısında gündem dışı maddeler arasında öne çıkan konulardan bir diğeri ise 1-29 Mayıs 2016 tarihleri arasında Mersin’de bu yıl 15.’si düzenlenecek olan ve kentin uluslararası tanıtımına katkı sağlayan müzik festivaline diğer kurumlar ile birlikte Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın da maddi destek vermesi ile ilgili teklifin oy birliğiyle Plan Bütçe, Etkinlikler ve Tanıtım Komisyonu’na havalesine karar verildi.


Başkan Kocamaz, “Siz Tırnağınızı Koyun Biz Gövdemizi Koymaya Hazırız”

Meclis toplantısının sonunda ‘Tarihe Gülümseyen Mersin’ projesi hakkında konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bu proje için alınan kararın yıllar önce verildiğine dikkat çekerek, proje kapsamında bu güne kadar hiçbir şeyin yapılmadığının da altını çizdi.


Başkan Kocamaz, “Tarihe Gülümseyen Mersin ile ilgili karar yıllar önce alınmış. O zaman çıkan haberleri incelerseniz Akdeniz Oyunları çerçevesinde yapılacak olan bu tesisler, gelen misafirlerin burada kalması için butik otel olarak kullanılacaktı. Fakat yıllar geçmesine rağmen bu çalışmalar tamamlanamadı. Eğer o işler Akdeniz Belediyesi tarafından tamamlanabilmiş olsaydı, 2013’te de kullanılabilirdi. Demek ki burada bir sıkıntı var. Biz Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bu binaların bir an evvel restorasyonunun yapılarak işlevsel hale getirilmesi konusunda gayret içerisindeyiz” dedi.


Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bu konu ile ilgili Akdeniz Belediyesi ile yazışmalar yaptıklarını ve kentsel yenileme alanı olarak Bakanlar Kurulu’ndan da yetki aldıklarını ifade eden Başkan Kocamaz, Akdeniz Belediyesi’nin mahkemeye giderek yürütmeyi durdurma kararı aldıklarını belirtti.


Akdeniz Belediyesi’nin mahkeme kararını kaldırması durumunda restorasyon çalışmalarına kaldıkları yerden devam edeceklerini söyleyen Başkan Kocamaz, “Biz Mersin’in problemlerini çözmek için buradayız. Siz tırnağınızı koyun, biz gövdemizi koymaya hazırız” diye konuştu.


Başkan Kocamaz, “Biz Mersin İçin Birbirimizin Görevini Tamamlamakla Mükellefiz”

Her zaman yasaları uyguladıklarının altını çizen Başkan Kocamaz, kimsenin mahkeme kararlarını ve yasaları çiğnemesine izin vermeyeceğini ifade etti.


Bu konuda herkesi duyarlı olmaya davet eden Başkan Kocamaz, “Allah’ın izni ile bizler hep birlikte el ele verirsek Mersin’i ancak o zaman hak ettiği yere getirebiliriz. Mersin için birbirimizin görevlerini tamamlamakla mükellefiz. Kentimizin daha huzurlu ve refah içinde olabilmesi için birlik içinde olmalıyız. Başarı ancak bu şekilde gelir. Herkes kendine göre ayrı baş çeker, farklı farklı uygulamalarla bu kenti yönetmeye çalışırsa sonuç alma şansımız olmaz” diye konuştu.



Mersin Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön