15 / 05 / 2024

Mersin Gülnar'da orman yangını çıktı!

 Mersin Gülnar'da orman yangını çıktı!

60 hektarlık alanda etkili olan yangının yerleşim yerlerinden uzaklaşarak deniz yönüne ilerlediği bildirildi



    Mersin Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe merkezine 14 kilometre uzaklıktaki Beydili ile 20 kilometre mesafedeki Sipahili köyleri arasında çıkan yangının, devam ettiğini söyledi. 

     Yangının şu anda yerleşim birimlerini tehdit etmediğini ifade eden Acer, ''Şu anda her ihtimale karşı boşalttığımız köyle ilgili de tehlike yok. Ciddi anlamda bir mal kaybı yaşanmadı. Köyü koruduk, yangın köyden geçti, güneydoğu yönünde denize doğru devam ediyor. Bu yönde de en yakın köy 9-10 kilometre uzaklıkta'' dedi. 

     Acer, yangının etrafının çevrildiğini, gün ışıyana kadar bu şekilde devam edeceğini dile getirerek, şunları kaydetti: 

     ''37 arazöz, 7 su tankeri, 3 yer ekibi, 150 orman işçisi ve yaklaşık 80 köylü bölgede çalışıyor. Köyün yandığını, insanların kaybolduğu, mal kaybı olduğu yönünde haberler oluyor. Bu gerçek değil, asılsız. 4 uçak ve 3 helikopter sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yangına müdahale için hazır bekliyor. Önemli olan sert bir rüzgarın çıkmaması. Şu ana kadar 60 hektar alanda etkili olan yangını, sert bir rüzgar çıkmazsa sabah hava araçlarının da müdahalesiyle kontrol altına alırız diye düşünüyoruz.'' 

AA




Geri Dön