27 / 04 / 2024

Mersin Limanı'nın genişletilmesi projesi mecliste!

Mersin Limanı'nın genişletilmesi projesi mecliste!

Mersin Limanı'nın genişletilmesi projesiyle ilgili Bakanlığın görüşü meclis gündemine taşındı. CHP'li Güzelmansur, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Mersin Limanı'nın genişletilmesi projesiyle ilgili Bakanlığın görüşüne ilişkin soru önergesi verdi. Güzelmansur, sorusunun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Güzelmansur, ''Aşağıdaki sorularımın Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. Maddeleri gereğince arz ederim'' diye konuştu. 

Güzelmansur, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''160 bini aşkın nüfusuyla Defne Türkiye'nin 154'üncü, Hatay’ın da 3'üncü büyük ilçesidir. Böylesine yoğun bir nüfusa sahip olmasına karşın Defne'de hâlâ bir devlet hastanesi bulunmamaktadır. Özellikle de küresel bir salgın döneminde mevcut hastanelerin pandemiyle mücadele etmesiyle nedeniyle Defne devlet hastanesi ihtiyacı had safhaya ulaşmıştır. Defne'de yaşayan vatandaşlarımız sağlık hizmeti alabilmek için 45-50 km yol gitmek zorunda kalmaktadırlar. Bu yolu gidene kadar yaralı insanlar, kronik hastalığı olan insanlar, acil hastalar yolda hayatını kaybetmektedirler. Bu durum Anayasal bir hak olan sağlık hakkının örselenmesi anlamına gelmektedir. Mersin Uluslararası Liman İşletme A.Ş.'nin, Mersin Limanı’nı sözde genişletme projesi kapsamında Mersin Atatürk Parkı da liman alanına katma hevesi içinde olduğu ve fakat aynı zamanda Akdeniz Bölge Komutanlığı başta olmak üzere ; Akdeniz Bölge Komutanlığı'na bağlı askeri gemiler ve ziyaretçi askeri gemi ile denizaltıların da bu limanı kullandığı  malumunuzdur. Mersin Limanı ile ilgili her hangi bir iş ya da işlem yapılacak ise Akdeniz Bölge Komutanlığı ve bu anlamda Bakanlığınızdan , ulusal güvenliğimiz için, olumlu görüş alınması gerekli ve zaruridir.''

Mersin Limanı nın genişletilmesi projesi mecliste!

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur'un soruları:
1 - Mersin Uluslararası Liman İşletme AŞ. Mersin Limanı genişleme projesi hakkında Akdeniz Bölge Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı'na her hangi bir başvuru yapmış ve görüş istemiş midir?

2 - Mersin Uluslararası Liman İşletme Aş. Mersin Limanı genişleme projesi hakkında Akdeniz Bölge Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı her hangi bir görüş bildirmiş midir?

3 – Mersin Uluslararası Liman İşletme AŞ. Mersin Limanı genişleme projesi Akdeniz Bölge Komutanlığı'na bağlı gemiler, ziyaretçi gemi ve denizaltılar açısından hangi olumsuz yönleri taşımaktadır?

4 - Mersin Uluslararası Liman İşletme AŞ. Mersin Limanı genişleme projesi Atatürk Parkı'na doğru değil de doğuya doğru genişletilse Akdeniz Bölge Komutanlığı'na bağlı gemiler, ziyaretçi gemi ve denizaltılar açısından daha iyi olmayacak mıdır ?

5 – Ulusal askeri çıkarlarımız, askeri güvenliğimiz mi, Mersin Uluslararası Liman İşletme AŞ.'nin ticari çıkarları mı sizce daha önemlidir ? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön