Mersin Marina yat bakım merkezi oluyor!
Alanya'da kışlamak için yer bulamazken Mersin Marina’nın boş durduğunu savunan iş çevreleri, marinanın Akdeniz’deki tüm yatlara, hatta mega yatlara da hizmet verebilecek bir bakım, onarım destinasyonuna dönüştürmek istiyor.
Mersin iş dünyası 2 yıl önce faaliyete başlayan Mersin Marina’nın daha etkin kullanımı için harekete geçti. Yatlar Alanya gibi turizm merkezlerinde kışlamak için yer bulamazken Mersin Marina’nın boş durduğunu savunan iş çevreleri, marinanın Akdeniz’deki tüm yatlara, hatta mega yatlara da hizmet verebilecek bir bakım, onarım destinasyonuna dönüştürmek istiyor. İş çevreleri marinanın önemli bir tekne fuar merkezi olma potansiyeline de dikkat çekti.
Mersin Deniz Ticaret Odası Genel Sekreteri Korer Özbenli, faaliyete başlaması üzerinden 2 yıla yakın zaman geçmesine karşın halen istenilen düzeyde bir adım atılmayan Mersin Marina’nın özellikle bakım ve onarım ayağının güçlendirilip kışlama noktasında öne çıkabileceğini belirterek, “Bölgemiz iklim olarak da kışlamaya oldukça müsait. Akdeniz’deki tüm yatlara, hatta mega yatlara da hizmet verebilecek bir bakım onarım destinasyonuna dönüşme potansiyeli var. Mevcut durumda kapasite olarak ülkenin en büyük kapasitesine sahip. Teknik donanım yeterli. Güçlü bir ekip ve dünya çapında yapılacak iyi bir tanıtımla sonuca ulaşılabilir” dedi. Böylesi bir yatırımdan marina işleticisinin de karlı çıkacağını vurgulayan Özbenli, ayrıca kışlamak için bölgeye gelecek olan yatların Mersin ekonomisini de ciddi ölçüde canlandıracağını söyledi. Mersin Marina dışında bölgede yeni marina yatırımları olduğuna da değinen Özenli, “Özbenli, Kumkuyu, Taşucu, Yeşilovacık ve Bozyazı’da çalışmaları var. Anamur’da da bir marina planlanıyor. Tümü biterse 2 bin 500 yat barınma kapasitesine ulaşılacak. Bu marinalar bölgeyi hareketlendirebilir. Odamız bu marinaların daha aktif kullanımı için çalışacak” dedi.
Tanıtım başarısız
Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, kent turizmini geliştirmek adına çalışmalar yaptıklarını, alışveriş turizmini geliştirdiklerini, kurvaziyer turizme ağırlık verdiklerini, kayak turizmine yönelik çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Bu yıl da marinalara yönelik çalışmalara yoğunlaşacağız” açıklamasını yaptı. Mersin Marinası’nın boş durduğunu ifade eden Olcay, “Marina’nın etkin kullanılması için yapılan tanıtımları yeterli değil. Kışlama ve yazın duraklama anlamında bir cazibe oluşturulmalı. Yüklenici firma yetersiz kaldığı tanıtım noktasında Turizm Platformu ile birlikte hareket etmeli. Marinaya kent konusundaki tüm tanıtımlarda yer verilmeli. Charter yatlarda bir merkez olması için bir proje oluşturulmalı. Akdeniz ve Ortadoğu’yu da kapsayan bir hinterlantta önemli bir tekne fuar merkezi olma potansiyeli var”diye konuştu. Yat sahipleri Alanya’da Göcek’te yatlarının kışlaması için torpille yer bulmaya çalışırken Mersin Marina’nın bomboş olmasının tanıtımdaki başarısızlığı gösterdiğini olduğunu savunan Olcar, “Böylesi bir merkezin canlandırılması marina yönetiminin keyfine bırakılamayacak kadar önemli. Birlikte canlandırmalıyız” dedi.
Dünya