28 / 04 / 2024

Isparta Yaşlı Bakım Merkezi'nin temeli atıldı!

Isparta Yaşlı Bakım Merkezi'nin temeli atıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Isparta Belediyesi, kente yeni bir yaşlı bakım merkezi inşa ediyor.



Isparta Belediyesi Gökçay Mevkiinde bulunan ve depreme dayanıksız olduğu için yıkım kararı çıkan mevcut Huzurevi binasının hemen arkasında yer alacak olan Yaşlı Bakım Merkezinin temelini attı. Isparta Belediyesi'nde yer alan habere göre, Başkan Günaydın, 13 bin metrekarelik merkezin bahçe alanıyla birlikte tüm çevre düzenlemesinin belediye tarafından yapılacağını söylerken, temeli atılan merkezin hemen yanına bir binanın daha yapılacağının müjdesini verirken, alanın külliyeye dönüşeceğini de söyledi.

13 bin metrekarelik merkez külliyeye dönüşecek

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, 13 bin metrekarelik bahçe alanı, 561 metrekare inşaat alanı ile 5 kattan meydana gelen toplam 2800 metrekarelik kapalı alanı bulunan Yaşlı Bakım Merkezini en kısa sürede bitireceklerini söyledi. Proje çalışmalarının bir yıldan buyana yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, projenin en güzel şekilde uygulanması için çalıştıklarını söyledi. Çok fonksiyonlu bir yapı olacağını kaydeden Günaydın, mevcut depreme dayanıksız binanın da yıkılacağını da söyledi. Günaydın, yıkılacak olan binanın yapımı için emek gösteren dönenim Belediye Başkanı Fuat Uyar, vakıf yöneticileri ve odaların tefrişlerini sağlayan vatandaşlar ile emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Isparta’mıza bir taş koyanı yad ederiz. Vefat edenlere Allah’tan rahmet, yaşayanlara da sağlıklı, huzurlu uzun ömür diliyorum” şeklinde konuştu.

40 yıllık bina yenileniyor

Isparta Huzurevi Sağlık Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Nafi Aras ta yaptığı konuşmasında boşatılan ve yıkım kararı alınan mevcut huzurevi binasının 1980'de dönemin belediye başkanı Fuat Uyar tarafından temelinin atıldığını ve vakıf olarak birlikte bitirilerek hizmet vermeye başladığını söyledi. 40 seneye yakın bir süre mevcut huzurevinin hizmet verdiğini söyleyen Aras, “Bu binamızda yaşlandı, depreme dayanıksız olduğu için boşaltıldı ve yıkılmayı bekliyor” şeklinde konuştu.


Geri Dön