17 / 05 / 2024

Mersin Tek İnşaat 7 projesini 2016 Mayıs'ta tamamlayacak!

Mersin Tek İnşaat 7 projesini 2016 Mayıs'ta tamamlayacak!

Yatırım amaçlı projelere imza atan Mersin Tek İnşaat, yıla hızlı bir giriş yaptı. Aynı anda 7 projeyi birden yürüten şirket, tüm projelerini önümüzdeki yıl mayıs ayında tamamlamayı hedefliyor.



Mersin Tek İnşaat Genel Müdürü İbrahim Tek, yaklaşık 40 yıl önce ikinci el araç satışı ile faaliyetlerine başlayan babası Refik Tek ile halen Mersin Oto Galericiler Sitesi'nde ticari ve hafif ticari araç satışı yaptıklarını belirtti. "Ticari hayatta güvenilir bir ismimiz var" diyen Tek, "Bu güveni inşaat sektöründe de devam ettiriyor olmamız projelerimizin tercih edilirliğini artırıyor. Bu sayede çok sayıda projeyi aynı anda yürütebiliyoruz" ifadelerini kullandı. 



2013'te limited şirkete dönüştüklerini anlatan Tek, çalışmalarını 60 kişilik bir ekip ile sürdürdüklerini, konut inşaatlarının yanı sıra yurt, hayvan çiftliği gibi farklı projelere de imza attıklarını söyledi. 7 farklı projeyi aynı anda sürdürdüklerini kaydeden Tek, "Toroslar, Mezitli ve Yenişehir ilçelerinde yapımına başladığımız 7 projemizin tamamı 215 daireden oluşuyor. Projeleri gelecek yıl tamamlayacağız. Bu yıl başladığımız projeler 1+1, 2+1 ve 3+1 daireler ile ticari dükkanlardan oluşuyor" diye konuştu. 



Projeleri hazırlarken kira getirişi yüksek olacak yerleri seçmeye özen gösterdiklerini vurgulayan Tek. bu nedenle projelerinin yatırım amaçlı tercih edildiğinin altını çiziyor. Satışlarında yaklaşık yüzde 80 nakit çalışmaya özen gösterdiklerini vurgulayan Tek, bu yıl da satışlarının geçen yıl olduğu gibi iyi gittiğini anlattı. Geçen yıl 105 adet daire satışı gerçekleştirdiklerini dile getiren Tek, arsaları satın almaları ve kat karşılığı inşaata başlamamaları nedeniyle projeler konusunda rahat hareket edebildiklerine de dikkat çekti. Tek, geçen yılı yüzde 100 büyümeyle tamamladıklarını ifade etti. İnşaatın yanı sıra Özel Sena Kız Öğrenci Yurdu'nun işletmesini yaptıklarına da değinen Genel Müdür Tek, gerek bu alanda gerekse otomobil satışlarında da istedikleri ivmeyi yakaladıklarını sözlerine ekledi. 



DÜnya


Geri Dön