27 / 04 / 2024

Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ek binasının temeli atıldı!

Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ek binasının temeli atıldı!

Mersin Üniversitesi (MÜ) Mimarlık Fakültesi'ne yapılacak ek binanın temeli atıldı. İnşaat alanına ilk kazmayı, Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı vurdu..



Mersin Üniversitesi (MEÜ) Mimarlık Fakültesi'ne yapılacak 3 bin 597 metrekarelik ek binanın temeli törenle atıldı. Ekim ayı sonlarına doğru bitmesi planlanan inşaat alanına ilk kazmayı, MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı vurdu. Rektör Prof. Dr. Çamsarı, ek bina projesinin bu yıl başladığını ve çalışmanın 3 buçuk dönümlük kapalı bir alanı kapsadığını söyledi. 


"BİZİM İŞİMİZ İCRAAT" 

Binada düzenlenecek konferans salonları ve sergi salonunun Mimarlık Fakültesi'nin ciddi ihtiyaçlarını gidereceğine işaret eden Çamsarı, "Bizim işimiz icraat. Allah yardım ederse proje çok da uzun sürmeyecek, bu sene sonunda tamamlanması için çalışacağız" dedi. Prof. Dr. Çamsarı inşaatın yapılacağı alana ilk kazmayı vurdu. Temel atım töreninde kesilmesi planlanan kurban da Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na (SHÇEK) bağışlandı. 


6 STÜDYO OLACAK 

Ek binanın toplam 3 bin 597 metrekare alan üzerine kurulacağı, bodrum, zemin ve 1'inci kattan oluşan binada, 3'ü 200 metrekare, 3'ü 100 metrekare olmak üzere 6 adet stüdyonun bulunacağı açıklandı. Farklı büyüklüklerde 4 derslik, 216 metrekarelik konferans salonu, 162'şer metrekarelik sergi ve toplantı salonu ile toplam 400 metrekarelik idari odaların yer alacağı ek binanın, ekim ayı ortalarında tamamlanarak hizmete açılması hedefleniyor. 


Sabah


Geri Dön