09 / 05 / 2024

Mersin Üniversitesi temel atma

Mersin Üniversitesi temel atma

Mersin Üniversitesi (MÜ) Mimarlık Fakültesi'ne yapılacak ek binanın temeli atıldı. İnşaat alanına ilk kazmayı, Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı vurdu..

Mersin İKK'dan TOKİ’ye ‘kaçak inşaat’ iddiası!

TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu, TOKİ’nin Mezitli Bozön’deki toplu konut projesinin imar planları bulunmayan bir alanda, mimari ve temel mühendislik projelerinin onayı olmadan kaçak olarak sürdüğünü iddia edip, bunun kabul edilemeyeceğini duyurdu.

GTÜ'den deprem raporu geldi: Hasarın en temel nedeni sıvılaşma gibi zemin problemleri!

Gebze Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü akademisyenleri, Adıyaman'ın Gölbaşı ve Hatay'ın İskenderun ilçelerindeki hasarın temel sebebinin, sıvılaşma gibi zemin problemleri olarak gösterilebileceğine dikkat çekti. 

Herkes başvurabiliyor! Mersin Üniversitesi Sözleşmeli Personel alımı yapıyor!

Mersin Üniversitesi birçok pozisyonda istihdam edilmek üzere personel alımı yapacağını bildirdi. İşte başvuru şartları ve kadro dağılımı…

Mersin Akdeniz'de ilk temel atma 2022'de!

Mersin Akdeniz Belediye Meclisi Ekim ayı ilk toplantısında ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmaları ele alındı.

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki inşaat laboratuvarı binasının temeli atıldı!

Boğaziçi Üniversitesi'nin Kandilli Kampüsü'nde yapılacak 'İnşaat Laboratuvarı Binası'nın temel atımı dün gerçekleştirildi. İnşaatın 2021 yılının sonunda bitirilmesi hedefleniyor.

Vahap Seçer'den akıllı şehir açıklaması!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Üniversitesi ev sahipliğinde ve Harita Bölümü koordinasyonuyla düzenlenen Intercontinental Geoinformation Days (IGD) adlı bilimsel toplantıya video konferans ile katılım gösterdi. 

Mersin Üniversitesi Onkoloji Hastanesi açıldı!

Mersin'de 14 bin 500 metrekare kapalı alan üzerine kurulu 150 yatak kapasiteli Mersin Üniversitesi Onkoloji Hastanesi açıldı. Açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, hastanenin Mersin'in değil, çevre illerin de ihtiyacını gidereceğini belirtti...

Pendik Gedik Üniversitesi Ana Kampüsü’nün temeli atıldı!

Pendik’in ilk üniversite kampüsü olan Gedik Üniversitesi Ana Kampüsü’nün temel atma töreni yapıldı.

Mersin'de inşaat iskelesi çöktü: 4 yaralı!

Mersin'in Mezitli ilçesinde bulunan bir inşaat iskelesi çöktü. Olay sonucunda 4 kişi yaralandı. Yaralılar, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Mersin Tarsus'ta 472 konutluk projenin temeli atıldı!

Mersin Tarsus Tozkoparan Zahit Mahallesi'ndeki toplu konut projesindeki ilk etabın inşaatında ilk kazma vuruldu. Temel atma törenine Belediye Başkanı Şevket Can, başkan yardımcıları, daire müdürleri ve belediye çalışanlarının katıldı.

Ayhan Kızıltan: Mersin'de bazı kamu yatırımları gecikti!

MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin'in ekonomik gelişiminin önünde engel gibi duran bazı temel kamu yatırımlarının hayata geçmesini beklemekten yorulduklarını söyledi.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nde bilim ve teknoloji merkezi açıldı!

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Bilim ve İleri Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin açılışı ile Ziraat Bankası Kütüphanesi'nin temel atma töreni yapıldı...

Mersin Toroslar'da 17 milyon TL'lik kamulaştırma!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin genelinde devam ettiği hizmet maratonunu ilçelerde gerçekleştirdiği açılış ve temel atmalarla sürdürüyor. Kentte yapılacak yatırımlar kapsamında 17 milyon TL'lik kamulaştırma yapıldı.

Mersin Üniversitesi temel atma Haberi

Mersin Üniversitesi temel atma

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Mimarlık Fakültesi'ne yapılacak 3 bin 597 metrekarelik ek binanın temeli törenle atıldı. Ekim ayı sonlarına doğru bitmesi planlanan inşaat alanına ilk kazmayı, MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı vurdu. Rektör Prof. Dr. Çamsarı, ek bina projesinin bu yıl başladığını ve çalışmanın 3 buçuk dönümlük kapalı bir alanı kapsadığını söyledi. 


"BİZİM İŞİMİZ İCRAAT" 

Binada düzenlenecek konferans salonları ve sergi salonunun Mimarlık Fakültesi'nin ciddi ihtiyaçlarını gidereceğine işaret eden Çamsarı, "Bizim işimiz icraat. Allah yardım ederse proje çok da uzun sürmeyecek, bu sene sonunda tamamlanması için çalışacağız" dedi. Prof. Dr. Çamsarı inşaatın yapılacağı alana ilk kazmayı vurdu. Temel atım töreninde kesilmesi planlanan kurban da Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na (SHÇEK) bağışlandı. 


6 STÜDYO OLACAK 

Ek binanın toplam 3 bin 597 metrekare alan...