27 / 04 / 2024

Mersin İKK'dan TOKİ’ye ‘kaçak inşaat’ iddiası!

Mersin İKK'dan TOKİ’ye ‘kaçak inşaat’ iddiası!

TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu, TOKİ’nin Mezitli Bozön’deki toplu konut projesinin imar planları bulunmayan bir alanda, mimari ve temel mühendislik projelerinin onayı olmadan kaçak olarak sürdüğünü iddia edip, bunun kabul edilemeyeceğini duyurdu.



Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Mersin İl Koordinasyon Kurulu (İKK) paydaşları, Mersin’in Mezitli ilçesine bağlı Bozön Mahallesi 3049 parselde süren TOKİ’nin toplu konut projesinin ‘ruhsatsız’ olduğunu öne sürdü.

TMMOB Mersin İKK tarafından yapılan konuya ilişkin açıklamada, yapılan incelemelerde orman vasıflı arazilerin geçmiş dönemde özellikle ilgili kurumlarca muhafaza edilmediğine dikkat çekilerek, ilgili arazilerin bazılarının amaçları haricinde (konut alanı, depolama alanı, hayvancılık tesisi) olarak kullanıldığının belirlendiğini paylaştı.

Mersin İKK dan TOKİ’ye ‘kaçak inşaat’ iddiası!

“İNŞAAT SAHASI ORMAN VE TARIM ARAZİSİ”

“Açıklamada, “İlgili orman dışına çıkartılan bölgelerden olan Bozön Mahallesi 3049 numaralı parsel üzerine;  TOKİ  tarafından mevcut durumda binalar yapılmaktadır.

İlgili proje tarafımızca incelendiği zaman söz konusu parselin 1/100000 ölçekli çevre düzeni planında orman ve tarım arazisi vasfında bulunduğu belirlenmiş olup proje yapılan bölgelerde 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planları yer almamaktadır. “

PROJENİN YAPI RUHSATI YOK

“Bunun yanı sıra, inşaatı başlayan bahsi geçen projenin herhangi bir kurumdan yapı ruhsatı ve resmi herhangi bir belgesi bulunmamaktadır.

Şehirlerde özellikle 6 Şubat deprem felaketinin ardından kaçak yapılaşmaların felaketle sonuçlandığını en acı deneyimle yaşayıp gördük. Toplum olarak gelecekte yaşanabilir şehirler oluşturmak istiyorsak kaçak yapılaşma ya engel olmalıyız.

Bütün bu süreçler yaşanırken TOKİ’nin herhangi bir imar planları olmayan bir alana, mimari ve temel mühendislik projelerinin onayı olmadan inşaat sürecine başlamasını TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu olarak tasvip etmiyoruz.”

Mersin İKK dan TOKİ’ye ‘kaçak inşaat’ iddiası!

MERSİN AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMEDİ

“Şehrimizde Ortadoğu ve Kuzey Avrupa’da yaşanan savaşlar nedeniyle aldığı göçler ve 6 Şubat deprem felaketinin ardından gelen vatandaşlarımız ile beraber nüfusumuz da olağan dışı bir artış yaşanmıştır. Bu artışın neticesinde ilimizin özellikle teknik altyapı alanlarında sorunlar yaşanmaya başlanmış ve merkezi yönetimin destek vermesi gerektiği pek çok defa hem tarafımızca hem de diğer kurumlar tarafından iletilmiştir.

Bu nüfus artışının sonuçları yerel yönetimler ve şehirde ikamet edenler tarafından özveriyle karşılanır iken merkezi yönetimin ilimizi deprem bölgesi ilan etmemesine karşın TOKİ, kentimizi deprem bölgesi olarak görmekte ve deprem bölgesi için çıkartılan kanun hükmünde kararnameyi temel alarak Bozön Mahallesin de başladığı kaçak inşaatları reddediyoruz.”

Malatya ve Adıyaman'daki depremlerin ardından uzmanlardan korkutan açıklama: ‘Artçılar 2-3 yıl sürecek’

Bakan Özhaseki’den o ile 40 bin konut müjdesi!

Vakıfbank’tan konut kredisi müjdesi! 3 milyon TL'nin aylık taksitleri ne kadar?


Geri Dön