28 / 04 / 2024

Mersin Yeni Asya Kültür Merkezi'nin temeli atıldı!

Mersin Yeni Asya Kültür Merkezi'nin temeli atıldı!

Mersin Yeni Asya Temsilciliği ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’nin girişimleriyle geçen Pazar günü kalabalık bir dâvetli topluluğunun katılımıyla Mersin Yeni Asya Kültür Merkezi’nin temel atma merasimi gerçekleştirildi.



Mersin Yeni Asya Temsilciliği ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’nin girişimleriyle geçen Pazar günü kalabalık bir dâvetli topluluğunun katılımıyla Mersin Yeni Asya Kültür Merkezi’nin temel atma merasimi gerçekleştirildi. Merkez Yenişehir ilçesi, Mersin Üniversitesi yakınlarında gerçekleştirilen temel atma törenine Yeni Asya Gazetesi Yönetim Kurulu Üyesi Sami Cebeci de katıldı. İlk olarak, teşekkür konuşmasını yapan Mersin Yeni Asya Temsilcisi Cuma Bahçeli, uzaktan yakından gelen herkese teşekkür ederek, “Evet yıllardır hasretini çektiğimiz ve ‘Bizim de bir hizmet merkezimiz olsun.’ dediğimiz külliyemizin şu aşamaya gelen yapımı ve bundan sonra yapılacak olan inşaat safhası için de, maddî manevî yardımlarını esirgemeyen siz, kardeş ve bacılarımıza cân-ı gönülden teşekkür ediyorum. Allah cümlenizden razı olsun” dedi.


Medresetü’z-Zehra’nın Mersin şubesi olacak


İlahiyatçı Bekir Kara Hocanın Kur’ân-ı Kerîm tilâveti sonrasında konuşan Sami Cebeci, Bediüzzaman Hazretlerinin ana hedef ve gayelerini anlatarak, “Dördüncü büyük gayesi ise, din ilimleriyle fen ilimlerinin birlikte okutulduğu, adına da ‘Medresetü’z-Zehra’ dediği bir büyük projeydi o, o olmadı. Hâlâ uygulanmayı bekleyen ana hedeftir. Her ne kadar şeklen bir üniversite, İslâm üniversitesi şeklinde henüz tahakkuk etmemiş olsa bile, Cenâb-ı Hak, o projeyi Anadolu’nun tamamını bir büyük medrese haline getirmek suretiyle, dünyanın hemen hemen çoğu yerlerinde şubeleri bulunan, büyük bir açık üniversite şeklinde bizlere nasip etti” şeklinde konuştu. Cebeci, ”Şükürler olsun Rabbime, Üstadımızın o büyük medrese projesinin, inşaallah burası, Mersin Şubesi olacak” dedi. Cebeci, Bediüzzaman Hazretlerinin adam yetiştirmeyi esas aldığına dikkat çekerek, şunları kaydetti.  “Yine Üstad Hazretleri Van’da Akdamar Adasını işaret ederek demiş ki; ‘Şu adada on yıl kalsam, elli adam yetiştirsem, onlarla dünyanın manen fethini gerçekleştiririm.’ Tabiî burada Üstadın kastettiği adam gibi adamlar yetiştirmek. Önümüzdeki sene inşaallah bu ay geldiğinde, belki de bu aya kalmadan bu binanın bitmiş olduğunu hepimiz göreceğiz ve tekrar burada ders yapmaya geleceğiz” dedi.


Konuşmaların ardından gelen misafirlere ikramlarda bulunuldu. Yeni Asya Bozyazı Temsilcisi Arif Kır ve Cuma Bahçeli’nin yaptığı duâ ile temel atma merasimi sona erdi.


Yeni Asya


Geri Dön