29 / 04 / 2024

Mersin Yenişehir'in galericiler sitesi ve küçük sanayi sitesi projesi TBMM'de!

Mersin Yenişehir'in galericiler sitesi ve küçük sanayi sitesi projesi TBMM'de!

Mersin'in Yenişehir ilçesine bağlı Çiftlikköy Mahallesinde tarım arazisine yapılacak galericiler sitesi ve küçük sanayi sitesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çelik, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik, Mersin'in Yenişehir ilçesine bağlı Çiftlikköy Mahallesinde tarım arazisine yapılacak galericiler sitesi ve küçük sanayi sitesine ilişkin soru önergesi verdi. Çelik, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı  Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Çelik, ''Aşağıdaki sorularımın T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum tarafından 1982 Anayasası'nın 98/5. fıkrasi ve T.B.M.M. İçtüzüğü'nün 99. Maddesi gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim'' diye konuştu.

Çelik, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Mersin ilimizin Yenişehir ilçesine bağlı Çiftlikköy Mahallesinde bulunan hazineye ait tarım arazilerinde, Mezitli Kale Köyündeki vatandaşlarımız kiralama usulü ile 50 yıldır çiftçilik yapmaktadırlar. 20 binin üzerinde narenciye ve zeytin ağaçlarının bulunduğu 260 bin m2'lik verimli tarım arazilerinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 28 Şubat tarihinde onayladığı plan değişikliği ile  TOKİ  aracılığıyla galericiler sitesi ve küçük sanayi sitesi yapılmasına karar verilmiştir. Geçimini çiftçilikle sağlayan vatandaşlarımız alınan bu kararın uygunsuz olduğunu ve kiraladıkları topraklarında çiftçilik yapmaktan vazgeçmek istemediklerini dile getirmişlerdir.''

Mersin Yenişehir in galericiler sitesi ve küçük sanayi sitesi projesi TBMM de!

İYİ Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik'in soruları:
1. Galericiler Sitesi ve Küçük Sanayi Sitesi yapımı için Yenişehir ilçesinde daha uygun araziler varken niçin Çiftlikköy Mahallesindeki verimli tarım arazilerinde inşaat yapımına karar verilmiştir? 

2. Bu uygulamadan vazgeçilmiş midir? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön