29 / 04 / 2024

Mersin'de kaçak emlakçılığa geçit yok!

Mersin'de kaçak emlakçılığa geçit yok!

Mersin Emlakçılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sinan Canpolat, il genelinde yetki belgesi olmayan emlakçılara para cezası uygulanacağını dile getirdi.



Mersin Emlakçılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sinan Canpolat, yetki belgesi olmayanların 'Kaçak Emlakçı' muamelesi göreceğini dile getirerek büyük miktarlarda idari ve hukuki para cezaları verileceğini dile getirdi.

Sabah'tan Bekir Coşkun'un haberine göre; kaçak emlakçılığa geçit verilmeyeceğini söyleyen Canpolat,  "Bu ve buna benzer işlemleri yapan kaçak, çantacı, ayakçı ve kravatlı soyguncular artık ihbar edilmeleri halinde büyük bedeller ödeyecekler" şeklinde konuştu.

Mersin de kaçak emlakçılığa geçit yok!

Tüm meslektaşlarına seslenen Mehmet Sinan Canpolat, "Artık bir devir kapanıp bir devir açılıyor. Vatandaşlarımızın emlak işlemlerini yaptıracakları işletmelere yetki belgelerini istesinler. Yoksa ve herhangi zor bir durumda karşılaşırlarsa Ticaret Bakanlığı'na veya Ticaret İl Müdürlüklerine ihbar etsinler. Bilgi verin ki kimsenin yaptığı yanına kar kalmasın ve cezalandırılsın" dedi.

Canpolat, "Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yetki belgesi almamış kişilerin tespit edilmesi amacıyla bir ihbar mekanizması oluşturulmuştur. Söz konusu ihbar mekanizmasına https://ttbs.gtb.gov.tr/ adresinden e-devlet şifrenizle girerek ihbarda bulunabilirsiniz" dedi.

Mersin de kaçak emlakçılığa geçit yok!

Meslektaşlarına birlik ve beraberlik yönünde çağrıda bulunan Canpolat, "Hep beraber mesleğimize zarar veren, yaptığı bireysel hatalar ile adımızı kötüye çıkaran, karalayan, lekeleyen, bizleri müşterilerimizin yüzüne bakamaz hale getiren kaçak, göçek, çantacı, ayakçı ve halkın parasına göz koyanlara izin ve geçit vermeyelim" diyerek sözlerini noktaladı.

Yetki belgesiz emlak işletmelerine dikkat!


Geri Dön