27 / 04 / 2024

Gümüşhane'de kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Gümüşhane'de kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, yaylalardaki kaçak yapılaşmalarla ilgili konuştu. Memiş, yeni yapılarda kaçak yapılaşmaya asla izin vermeyeceklerini söyledi.



Gümüşhane Valisi Okay Memiş, yaylalardaki kaçak yapılaşmalara ilişkin açıklama yaptı. Özellikle yeni yapılan konutların yıkımıyla ilgili bir planlama içinde olduklarını söyleyen Memiş, "Özellikle yeni yapılan konutların yıkımıyla ilgili bir planlama içinde hareket edeceğiz. Yeni yapıma katiyen müsaade etmeyeceğiz'' ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Valilik Toplantı Salonu'nda, yaylalarla ilgili bazı kurum müdürlerinin katılımıyla toplantı düzenlendi. 

Yaylaları 60 yıl öncesine kadar hayvancılıkla uğraşan kişilerin kullandığını vurgulayan Memiş, "Buna mukabil günümüze geldiğimizde hayvancılıkta kullanımının çok düştüğünü, artık tamamıyla turizm maksadıyla kullanıldığını görüyoruz ancak denetimsiz, kuralsız, plansız, programsız çarpık bir yapılaşma var. Asıl sorun, Karadeniz Bölgesi olarak belki de ileride en önemli geçim kaynağı olan turizm konusunu ciddi anlamda tehdit eden bir risk oluşturan unsur haline gelmiş olması" dedi.

Uygulamada birkaç eksik olduğunu dile getiren Memiş, "Özellikle yıkım kararını uygulamak istiyoruz. Buna mukabil bu kararı uygularken de adil olmak zorundayız. Herkese eşit olarak davranmak durumundayız. Aksi takdirde bu kuralları uygulamada ciddi anlamda güçlük çekebiliriz. Özellikle yeni yapılan konutların yıkımıyla ilgili bir planlama içinde hareket edeceğiz. Yeni yapıma katiyen müsaade etmeyeceğiz. Bundan dolayı sızlanmalar olabilir. Bunu burada hep beraber göğüsleyeceğiz. Bize verilen talimat bu yönde. Hukuk ve mevzuat bunu emrediyor. Yaylalarda imar barışından faydalanacağız düşüncesiyle konut yapımında hızlanma olduğunu da üzülerek gördük" açıklamasında bulundu. 


Geri Dön