27 / 04 / 2024

Mersin'deki 25 milyonluk TL'lik su parkı bitti, yargı kamu yararına aykırı dedi!

Mersin'deki 25 milyonluk TL'lik su parkı bitti, yargı kamu yararına aykırı dedi!

Turizmin gelişmesine katkı amacıyla, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nce deniz sahilinde 50 dönüm alanda 25 milyon lira harcamayla yaptırılan Mersin Aquapark Projesi, mahkemece kıyı kanunu, şehircilik ilkeleri ve kamu yararına aykırı bulundu



Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Macit Özcan, "Her yönüyle yasal bir proje için verilen bu karar karşısında şaşkınım" dedi. Konusunda uzman olan 3 kişinin hazırladığı bilirkişi raporunda 'imar mevzuatına ve mevcut imar planlarına aykırılık bulunmadığı görüş ve kanaatlerine yer verilmiştir' denildi. Mersin l'nci İdare Mahkemesi bilirkişi raporu olumlu çıkmasına rağmen, mahallinde keşif ve inceleme yapıp, 10 Ocak 2012'de karar verdi.

Atlama kulesi yüksek
Mahkeme kararında 8 metre yüksekliğinde kıyı bahçelerinin mevzuata göre 2 metre fazla olduğu, bu haliyle 3621 Sayılı Kıyı Kanunu ile ilgili yönetmelik hükümlerine aykırı olduğu, doldurma ve kurutma yoluyla kazanılan arazilerle ilgili yapıların dışında yapılar bulunduğu, atlama kulesinin kabul edilen 5.5 metreden çok daha yüksek inşa edildiği belirtildi. Kararın sonuç bölümünde de, "Bu alan üzerindeki yapıların büyüklüğü, yoğunluğu ve yüksekliği dikkate alınarak bir bütün olarak değerlendirildiğinde, dava konusu aquapark yapılarına ilişkin projenin kıyı mevzuat hükümleri ile şehircilik ilkeleri ve kamu yararına aykırı olduğu sonuç ve kanaatine varılmıştır" denildi.

Vatan


Geri Dön