27 / 04 / 2024

İzmir'deki taşkında bini aşkın ev ve iş yeri etkilendi! 25 bin TL'lik katkı sağlanacak!

İzmir'deki taşkında bini aşkın ev ve iş yeri etkilendi! 25 bin TL'lik katkı sağlanacak!

İzmir'de meydana gelen kuvvetli yağışlardan sonra deniz taştı. Bu kapsamda İzmir'deki taşkında bini aşkın ev ve iş yeri etkilendi. Hasar tespit çalışamalarından sonra vatandaşlara 25 bin TL'lik katkı sağlanması planlanıyor.



İzmir Büyükşehir Belediyesince yapılan hava basıncı, yağış ve rüzgâr verilerine göre şehirde deniz kabarması yaşanabileceği yönündeki uyarılar gerçekleşti. 

Konak ve Karşıyaka’da denizin 1 metreden fazla yükselmesi sebeiyle sahil kesimindeki birçok sokak deniz sularının altında kaldı. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, hafta sonu deniz kabarması sebebiyle sahil kesimlerindeki yerleşim alanlarının sular altında kalmasının ardından ekipleriyle, sahadaki mesaisine devam ediyor.

Karşıyaka ve Konak'ta yaşanan tahribatın sonra Hemşehri İletişim Merkezi (HİM), İZSU, İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanlığı bünyesindeki 50'den fazla ekip, her gelen talebi dikkate alıp, incelemeleri sürdürüyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in afetin meydana geldiği gece, saatlerce Kordon'daki birimleri yönlendirmesinden sonra haftaya başlayan kentte, esnaf ve kent halkından gelen talepleri yerine getiren ekipler, 7/24 esasına göre çalışıyor.

Konut ve iş yerlerinde su tahliye işlemlerini yapan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bir yandan da zarar tespit çalışmalarına hız verdi. 

 İzmir deki taşkında bini aşkın ev ve iş yeri etkilendi! 25 bin TL lik katkı sağlanacak!

YAKLAŞIK 25 BİN TL DESTEK

Hafif, orta ve ağır hasara uğrayanlar için 15 bin lira, 20 bin ve 25 bin liralık katkı sunulması planlanıyor. 

Komisyonda incelenecek çalışmanın, Büyükşehir Belediyesi'nin aralık ayı meclis gündemine alınması bekleniyor.

Ödemeler, gerekli prosedürün tamamlanması ile beraber aralık ayı bitmeden mağduriyet yaşayan vatandaşlara aktarılacak.

'400'ÜN ÜZERİNDE BAŞVURU VAR'

Tsunami etkisi yaratan afetten Alsancak, Kordon, Kıbrıs Şehitleri Caddesi ve Karşıyaka en çok etkilenen bölgeler oldu. Sahaya tespit için çıkan ekiplere 400'ün üzerinde başvuru gerçekleştirildi. Bu taleplerden 300'den fazlası ise Konak bölgesinden geldi. Metropolün Cumhuriyet Meydanı ve Liman kısımları da tahribat gördü.

İKRAM ARACI HAZIR BEKLETİLİYOR

Çalışmalar sürdürülürken Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ne konuşlanan HİM'in mobil hizmet aracı vasıtasıyla talepler alınacak. Ayrıca halkın ihtiyaçları halinde yararlanması amacıyla ikram aracı da hazırda bekletiliyor. 

Van Gölü'nün kıyısı binalar ve yazlık villaların işgali altında! Tuşba'da sadece 552 imara aykırı yapı var!

Trabzon Büyükşehir'den satılık esnaf lokantası!

Emlak vergisi internetten nasıl ödenir? E-Devlet emlak vergisi online ödeme sistemi detayları


Geri Dön