27 / 04 / 2024

Emlak vergisi internetten nasıl ödenir? E-Devlet emlak vergisi online ödeme sistemi detayları

Emlak vergisi internetten nasıl ödenir? E-Devlet emlak vergisi online ödeme sistemi detayları

Her sene gayrimenkul sahiplerinden tahsis edilen emlak vergisi ödemeleri 30 Kasım'da sona eriyor. Peki, Emlak vergisi internetten nasıl ödenir? İşte E-Devlet emlak vergisi online ödeme sistemi detayları...



Gayrimenkul sahibi vatandaşlardan alınan emlak vergisi ödemelerinde geri sayım başladı. Her yıl devlete ödenen emlak vergisinin 2. taksit ödemesi 30 Kasım'da sona erecek.

Bu kapsamda emlak vergisi internetten ödenir mi sorusu 2. taksit ödemeleri sona yaklaşırken merak ediliyor. 30 Kasım tarihinde sona erecek olan emlak vergisi ödeme süreci, internet üzerinden izlenebilecek. E-Devlet üzerinden yapılacak olan ödeme sürecinde, belediyeler aracılığıyla da işlem gerçekleştirilebilecek. 

Emlak vergisinin mükellefi; arsa, bina ve arazinin maliki (sahibi), varsa intifa hakkı sahibi (kullananlar), her ikisi de bulunmuyorsa arsa, bina ve araziye malik gibi tasarruf edenlerdir. Hisseli mülkiyet durumunda malik olanlar, payları oranında mükellef sayılıyorlar. Konut sahibi olanlar emlak vergisini sene içinde iki taksit olarak ödeyebiliyor. 

Emlak vergisi internetten nasıl ödenir? E-Devlet emlak vergisi online ödeme sistemi detayları

EMLAK VERGİSİ ÖDEME EKRANI

Hürriyet'te yer alan detaylara göre, emlak vergisi ikinci taksit ödemeleri için süreç 1 Kasım’da başladı ve 30 Kasım’da tamamlanacak. Emlak vergisi borcu olup olmadığını sorgulamak ve teyit etmek isteyen kişiler bu işlemleri internet üzerinden e-Devlet ya da belediyelerden vasıtası aracılığı ile Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) sunduğu İnternet Vergi Dairesi hizmeti işlemlerinden öğrenebilirler.

BELEDİYE EMLAK VERGİSİ ÖDEME EKRANI E-DEVLET'TE YOKSA NE YAPILIR?

Emlak vergisi ödeme işlemi belediyeler tarafından yapıldığı için ilgili belediyenin E-Devlet entegrasyonunun bulunması gerekiyor. Bu entegrasyonun olmaması ve belediye internet sitesi üzerinden ödeme gerçekleştirilmemesi durumunda ise belediyeye doğrudan gidilerek ödemek yapılması gerekmektedir.

Emlak vergisi internetten nasıl ödenir? E-Devlet emlak vergisi online ödeme sistemi detayları

Emlak vergisi muafiyetinden, emekli aylığı bağlatan EYT’liler de faydalanacak. Bu sene içinde emekli olan EYT’liler emlak vergisi muafiyetinden gelecek seneden itibaren faydalanmaya başlayacak. İlerleyen senelerde emekli olan EYT’liler ise emeklilik tarihini izleyen seneden itibaren faydalanacaklar. Emlak vergisi muafiyetinden yararlanabilmek için belediyelere başvuru yapılması gerekiyor.

Sosyal güvenlik kurumlarından dul, yetim, ölüm ve maluliyet aylığı alanlar, geçen sene elde ettikleri menkul sermaye iradı gelirleri 70 bin TL'yi aşmamak kaydıyla bu sene emlak vergisi muafiyetinden yararlanabilirler. EYT düzenlemesi kapsamında dul ve yetim aylığı bağlananlar da bu haktan yararlanabilecekler.

KYK burs ödemeleri başladı! İşte 2023-2024 KYK burs-kredi ödeme takvimi!

Gayrimenkul sektörü için kurul oluşturulmalı: Kiracılar ile ev sahiplerini neler bekliyor?


Geri Dön