27 / 04 / 2024

Mersin'deki arazi için en yüksek teklifi Akfen Enerji verdi!

Mersin'deki arazi için en yüksek teklifi Akfen Enerji verdi!

Mersin'in Akdeniz İlçesi'ndeki 58 bin metrekarelik arazi için en yüksek teklifi Akfen Enerji verdi. Şirket arazide Mersin Kombine Doğalgaz Santrali'ni kuracak



Akfen Holding A.Ş, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından satış yöntemi ile özelleştirilmek üzere ihale edilen Mersin'in Akdeniz İlçesi'ndeki 58 bin metrekarelik arazi için en yüksek teklifin Akfen Enerji Üretim Ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından verildiğini duyurdu.

Akfen Holding'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, ÖİB tarafından ihale edilen "Maliye Hazinesi Adına Kayıtlı Mersin İli, Akdeniz İlçesi, Karaduvar Mahallesi, 1503 No'lu Parselde Bulunan 58 bin metrekare yüzölçümlü taşınmaz" için en yüksek teklifin, Şirketin bağlı ortaklığı Akfen Enerji Yatırımları Holding A.Ş'nin bağlı ortaklığı Akfen Enerji Üretim Ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından verildiği belirtildi.
 
Akfen Enerji Üretim Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin ihale konusu arazi üzerinde, 450 MW kurulu güce, yıllık 3 bin 262,5 milyar kilovatsaat üretim kapasitesine sahip olacak doğalgaza dayalı bir elektrik üretim santralı (Mersin Kombine Doğalgaz Santrali) kurmak amacıyla, 11 Nisan 2008 tarihinde Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna yapılan üretim lisans başvurusunun bulunduğu kaydedilen açıklamada, "Şirketimiz adına 12 Ocak 2010 tarihinde ÇED Olumlu Belgesi alınmıştır. Yatırımın 800 MW kurulu güç kapasitesine çıkma opsiyonu bulunmaktadır" denildi.
Dünya


Geri Dön